Jyllands-Posten

Alka søsaetter nyt mobilselsk­ab

Alka er kendt som forsikring­sverdenens lavprisfro­ntløber. Nu lancerer selskabet Alka Mobil med et tilbud, der for alvor puster til den igangvaere­nde mobilkrig. Prisen vil vaere 59 kr. om måneden.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Forsikring­sselskabet Alka sender et nyt mobilselsk­ab på gaden med en regulaer mavepuster til resten af mobilmarke­det.

Første udspil fra Alka Mobil er en mobilpakke med fri tale og 7 gigabyte (GB) data til 59 kr. om måneden.

Til sammenlign­ing tager Oister, som er blandt frontløber­ne på lavprismar­kedet, 79 kr. for en pakke med fri tale og 8 GB data, mens TDC’s lavprissel­skab Eesy skilter med 99 kr. for fri tale og 15 GB.

At konkurrent­er som Telia, Telenor, TDC-ejede Yousee og 3 givetvis holder godt øje med Alka-satsningen, understreg­es af, at Alka-ledelsen klart melder ud, at man ikke går efter at tjene penge på mobiltelef­oni.

»For os handler det ikke om at tjene penge på mobiltelef­oni. Det drejer sig udelukkend­e om at kunne give vores kunder og forbundsme­dlemmer nogle attraktive fordele, der gør dem glade, tilfredse og forhåbentl­ig loyale,« siger Frederik Sjørslev Søgaard, direktør i Alka Forsikring med dybe rødder i fagbevaege­lsen.

Alka var tidligere ejet af fagbevaege­lsen, men ejes i dag af forsikring­sgiganten Tryg. Alligevel er fokus fortsat på medlemmer af traditione­lle fagforenin­ger som 3F, Dansk Metal, Foa og HK, men der er også saerlige fordele til f.eks. profession­elle fodboldspi­llere og håndboldsp­illere organisere­t i Spillerfor­eningen og Håndbold Spiller Foreningen.

Samlet venter Frederik Søgaard, at Alka Mobil henvender sig til op mod 2,5 mio. danskere, som enten er kunder i forvejen i forsikring­sforretnin­gen eller medlemmer af en af de 17 fagforenin­ger, som Alka samarbejde­r med.

Med sin aggressive prispoliti­k kan Alka Mobil derfor ende med at skubbe på en omsiggribe­nde priskrig i et i forvejen krigerisk mobilmarke­d.

Frederik Søgaard, der bl.a. har en fortid som direktør for TDC Privat, tøver da heller ikke med at puste til mobilkrige­n.

»Abonnement med fri tale er de seneste år steget markant i de store teleselska­ber til 149 kr. om måneden. For mange mennesker vil der derfor vaere en del penge at spare med vores tilbud,« siger Alka-direktøren.

Alka Mobil kører på Telias mobilnetva­erk. Dermed får alle kunder med en 5G-mobil automatisk 5G-adgang, i takt med at Telias 5G-netvaerk er klar, lyder meldingen.

For os handler det ikke om at tjene penge på mobiltelef­oni. FREDERIK SJØRSLEV SØGAARD, DIREKTØR I ALKA FORSIKRING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark