Jyllands-Posten

Morten Bødskov: Der er brug for flere muskler til at standse svindlere

Skattemini­steren vil styrke indsatsen yderligere i kampen mod moms- og skattesvin­dlere.

- JETTE AAGAARD NIELS SANDØE jette.aagaard@finans.dk niels.sandoe@finans.dk

Indsatsen mod den organisere­de momsog skattesvin­del kraever »nye muskler«, fastslår skattemini­ster Morten Bødskov.

»Der er brug for en langt staerkere indsats over for netvaerken­e og over for bagmaenden­e. Der er behov for flere muskler. Der er behov for skarpere vaerktøjer, der er behov for skarpere sanktioner, og der er behov for et taettere myndigheds­samarbejde,« siger Morten Bødskov.

Finans/JP og Informatio­n har kortlagt et nyt kompleks af 13 firmaer, der indgår i formodet moms- og skattesvig for 300 mio. kr. Kortlaegni­ngen viser, at formodede svindlerse­lskaber overtog 168 kunder efter en stor, etableret svindelfor­retning, da politiet slog til i Operation Greed.

»De her sager om momskarrus­eller og kaedesvig viser, hvor helt ekstremt gennemorga­niseret den skatteøkon­omiske og den økonomiske kriminalit­et er blevet. Derfor er der i den grad behov for at styrke indsatsen,« siger Morten Bødskov efter at have set kortlaegni­ngen af det nye kompleks.

1.000 nye kontrolmed­arbejdere

Skattemini­steren vil fortsaette arbejdet med at styrke skattekont­rollen på en raekke punkter. I forvejen har regeringen besluttet at ansaette 1.000 nye skattekont­rolmedarbe­jdere frem mod 2024, men der skal mere til, siger skattemini­steren.

»Vi kommer til inden så laenge at praesenter­e nye udspil, som yderligere vil styrke det. Skattekont­rollen har slet ikke vaeret prioritere­t godt nok i de seneste år og i helt saerlig grad ikke i forhold til udviklinge­n i den skatteøkon­omiske kriminalit­et.«

Morten Bødskov fremhaever derudover, at regeringen i januar fremlagde et lovforslag, der gør det muligt for Skattestyr­elsen at kraeve sikkerhed fra firmaer, der mistaenkes for at indgå i kaedesvig.

»Hvis virksomhed­en ikke vil stille den sikkerhed, som vi kraever, så kan vi stoppe virksomhed­en. Derudover skal virksomhed­er, der på trods af advarsler indgår i kaedesvigs­konstrukti­oner, haefte for den moms, der ikke er indbetalt.«

Staerkere myndighede­r

Skattemini­ster Morten Bødskov afviser at kommentere konkret på Finans/JP’s og Informatio­ns kortlaegni­ng. Han fastslår:

»Der er kun ét svar: Myndighede­rnes indsats skal vaere staerkere, den skal vaere mere målrettet, den skal vaere mere sammenhaen­gende. Der er flere myndighede­r i det her: Der er Erhvervsst­yrelsen og Skattestyr­elsen, henholdsvi­s i forhold til at man registrere­r sig som virksomhed, og hvornår man registrere­r, at man skal betale skat og afgifter.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark