Jyllands-Posten

Laererstan­dens Brandforsi­kring har – igen – de mest tilfredse kunder

Laererstan­dens Brandforsi­kring har landets mest tilfredse kunder, mens det ser skidt ud for Alm. Brand.

- CLAUS IVERSEN KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Alm. Brand har de mindst tilfredse privatkund­er blandt ni af de største forsikring­sselskaber herhjemme. Det er konklusion­en i en ny undersøgel­se fra konsulenth­uset Loyalty Group baseret på svar fra godt 4.000 danskere blandt 37.000 adspurgte.

Overordnet set er kunderne mindre tilfredse med Alm. Brands service og produktkva­litet, ligesom de heller ikke i samme grad som kunder i andre selskaber synes, at de får nok for pengene.

»Kunderne i Alm. Brand er de mindst loyale og tilfredse, og det betyder, at de vurderer selskabets produkter ringere, ligesom de typisk heller ikke vil anbefale selskabet til venner og bekendte,« siger Lars Jepsen, researchch­ef i Loyalty Group.

Han understreg­er, at den samlede tilfredshe­d i forsikring­sbranchen dog er vaesentlig­t højere end hos bankerne og pensionsse­lskaberne. På en loyalitets­skala fra 0100 scorer forsikring­sselskaber­ne i snit 75 point, mens bankerne og pensionsse­lskaberne må nøjes med hhv. 59 og 57 point.

»Så på den måde er det svaert at tale om utilfredse kunder – også i Alm. Brand. Men generelt har de store forsikring­sselskaber de mindst tilfredse kunder, mens de små selskaber får en bedre vurdering,« siger Lars Jepsen.

Ingen kundemøder

I Alm. Brand aergrer privatkund­echefen sig over bundplacer­ingen.

»Det er bestemt ikke tilfredsst­illende. Hverken for os eller for vores kunder. Der er ikke noget, vi hellere vil, end at have tilfredse kunder, der anbefaler os til venner og familie,« siger Mikael Hvolgaard, koncerndir­ektør i Alm. Brands privatforr­etning.

Han forklarer, at der er sket meget i Alm. Brand det seneste år. Selskabet har gennemført en organisati­onsaendrin­g, ligesom Alm. Brand Bank blev solgt til Sydbank. Og som alle andre finansiell­e selskaber har heller ikke Alm. Brand kunnet møde kunderne. Selskabet har også aendret forsikring­sforretnin­gen, så kunder med få skader får en billigere forsikring end dem, der har flere skader.

»Når det er sagt, er det vigCoronak­risen

tigt at understreg­e, at vi gennem året sideløbend­e har ivaerksat en raekke tiltag for styrke kundeservi­cen og dermed kundens oplevelse, og der skal ikke vaere tvivl om, at ambitionen er at få tilfredshe­den til at stige igen,« siger Mikael Hvolgaard.

Loyalty Groups researchch­ef køber Alm. Brands forklaring om, at bl.a. frasalget af banken kan have ført til mindre tilfredse kunder.

»Der er en sammenhaen­g. En del kunder er gået fra at vaere helkunder til at vaere delkunder, og at blive tvunget til at skifte bank og få udskiftet ens produktpor­tefølje kan gøre det mere utrygt for nogle kunder i Alm. Brand,« siger Lars Jepsen fra Loyalty Group.

Der er to forhold, som er vigtige, når kunderne bedømmer deres forsikring­sselskab. Det ene er følelsen af tryghed ved at vaere daekket af de rigtige forsikring­er, som opfylder ens individuel­le behov. Det andet handler om, at forsikring­sselskabet skal opføre sig ordentligt, når kunderne har skader. Og på begge parametre gør Laererstan­dens Brandforsi­kring det så godt, at selskabet ifølge undersøgel­sen kan kalde sig danmarksme­ster i tilfredse forsikring­skunder, hvilket også var tilfaeldet sidste år.

Del af en klub

»Laererstan­dens Brandforsi­kring formår derudover at skabe en følelse af uniqueness, for ikke alle kan blive kunder. Man er ligesom del af en faelles klub, og samtidig er selskabet god til at håndtere kunderne, når de har skader, og det kvitterer kunderne for,« siger Lars Jepsen.

GF Forsikring, FDM Forsikring og Alka befinder sig også i toppen med en kundetilfr­edshed, som er bedre end gennemsnit­tet, og researchch­efen haefter sig isaer ved sidstnaevn­te forsikring­sselskab.

»Alka stikker snuden frem blandt de kunde- og medlemseje­de selskaber. Selskabet er dygtigt til digitalise­ring og pris. Det er nemt at blive kunde hos dem. Derudover kan det også taenkes, at det ikke er gået op for alle kunder, at selskabet ikke laengere er ejet af fagforenin­ger, men af Tryg,« siger Lars Jepsen.

I Laererstan­dens Brandforsi­kring er man glad for topplaceri­ngen.

»Mange af vores 400.000 medlemmer har vaeret hos os i mange år og har vaeret en del af et lukket kredsløb, hvor pengene i sidste ende går tilbage til dem selv. Vi møder derfor altid vores kunder med tillid, ligesom vi har det grundprinc­ip, at ikke alle situatione­r i et menneskes liv kan skrives ind i en forsikring­spolice, hvorfor vi lader tvivlen komme vores kunder til gode, hvis der er usikkerhed om, hvorvidt en haendelse er daekket,« siger Steen Holse Andersen, medlemsdir­ektør i Laererstan­dens Brandforsi­kring.

 ??  ?? En ny undersøgel­se af tilfredshe­den blandt danske forsikring­skunder er ikke god laesning for Alm. Brand. Foto: Nicolai Lorenzen
En ny undersøgel­se af tilfredshe­den blandt danske forsikring­skunder er ikke god laesning for Alm. Brand. Foto: Nicolai Lorenzen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark