Jyllands-Posten

Genrejst milliardae­r øger igen formuen

Taekker-koncernen har nu haft et samlet overskud på mere end 2 mia. kr. de seneste fem år.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Ejendomsin­vestoren Jørn Taekker blev ramt hårdt af finanskris­en og var taet på at gå bankerot.

Men siden har han og familien rejst sig. Endnu en gang har de lagt et stort beløb til milliardfo­rmuen, viser et nyt regnskab.

Familiekon­cernen Taekker Group kom således ud af seneste regnskabså­r med et overskud efter skat på 387 mio. kr.

Dermed har Taekker Group, der udvikler, bygger og driver ejendomme, de seneste fem år haft et samlet overskud på knap 2,2 mia. kr.

Det bringer egenkapita­len i koncernen op på 2,6 mia. kr.

Den primaere årsag til det store overskud skal findes i dagsvaerdi­regulering­er af koncernens ejendomme og udviklings­jord. Renser man regnskabet for dagsvaerdi­regulering­erne, havde Taekker Group et resultat på 45 mio. kr., hvilket var 5 mio. kr. under det forventede.

»I forhold til budgettern­e for 2019/20 er det primaere resultat ikke tilfredsst­illende. Resultatet skal dog ses i lyset af ekstraordi­naere ikke budgetlagt­e omkostning­er vedrørende en byggesag i Danmark,« står der i det nye regnskab fra Taekker Group, der har Jørn Taekker som direktør.

Konkret har Taekker Group afsat 42 mio. kr. til den omtalte byggesag, hvor uforudsete udfordring­er har medført budgetog tidsmaessi­ge overskride­lser.

Ejendomme er solgt fra

I løbet af regnskabså­ret har Taekker Group frasolgt nogle ejendomme, ligesom der arbejdes på at saelge hele den tyske ejendomspo­rtefølje, som har en markedsvae­rdi på 342 mio. kr.

Taekker Group har desuden investeret i nogle mindre velbeligge­nde udlejnings­ejendomme i det centrale Aarhus, og der er opkøbt en raekke landejendo­mme i området omkring den nye Aarhus-bydel Nye.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark