Jyllands-Posten

Tours ud i sit hidtil største underskud

-

haenderne på os, da coronakris­en ramte og lukkede verden ned,« lyder det fra Alexander Sønderberg.

Tak på 6-7 mio. kr.

Ifølge direktøren er den markante tilbagegan­g saerligt aergerlig, fordi den kommer efter flere år med investerin­ger og tilpasning­er, der skulle forbedre USA Tours på den forventede fremgang og bl.a. give kunderne et bedre overblik over selskabet forskellig­e destinatio­ner og skraedders­yede rejser via en forbedret hjemmeside.

»Forløsning­en skulle komme i år, men i stedet har vi fået en kaempe spand koldt vand lige i hovedet. Min bedste vurdering er, at vi på seks måneder har mistet 80 mio. kr. i omsaetning, og at vi samlet har tabt 6-7 mio. kr. på bunden. Derfor er frustratio­nerne selvfølgel­ig også enormt store. Samtidig er stort set alt, hvad vi har fået i økonomisk støtte fra regeringen under krisen, udelukkend­e lån, og det bidrager på ingen måde positivt til bundlinjen,« siger Alexander Sønderberg.

Trods det negative resultat og en absurd saeson er direktøren dog ikke i tvivl om, at USA Tours nok skal klare sig gennem krisen og fortsat kan sende rejsende danskere ud i verden på den anden side af pandemien.

Han erkender dog, at det bliver svaert for selskabet at opretholde driften, hvis ikke der indenfor en »overskueli­g fremtid« lempes på de nuvaerende rejserestr­iktioner eller tilføres yderligere økonomisk støtte til rejsebranc­hen.

Derfor forstår han også godt revisorens bemaerknin­ger til den videre drift.

»Hvis USA er lukket de naeste to år, er det klart, at det bliver sindssygt svaert. Vi er parate til selv at tage penge op ad lommen, men hvis krisen fortsaette­r henover sommeren, og vi ikke kan se en bagkant på, hvornår restriktio­nerne bløder op, skal vi formentlig finde en måde at saette virksomhed­en i dvaele på,« siger Alexander Sønderberg og tilføjer:

»På nuvaerende tidspunkt har vi barberet driften så meget ned som mulig, men vi skal også fortsat tage telefonen, når kunderne ringer. Derfor er der behov for en mere konkret genåbnings­plan, som vi kan forholde os til.«

USA Tours omsatte i 2018/ 2019 for omkring 100 mio. kr. og havde et overskud på 33.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark