Jyllands-Posten

Sydbank gik mod strømmen

-

Sydbank blev den store vinder, da de danske aktier tirsdag tabte et enkelt skridt igen efter at have vundet tre-fire stykker mandag.

Banken blev belønnet for et positivt overrasken­de regnskab for fjerde kvartal, mens det danske eliteindek­s, C25, ikke kunne holde dampen oppe trods paen fremgang til stenuldspr­oducenten Rockwool og comeback til forsikring­sselskabet Tryg.

Generelt var humøret nemlig holdt nede af advarsler fra det kinesiske finanstils­yn om bobler på det kinesiske boligmarke­d.

»De kinesiske boligprise­r er dog ikke steget voldsomt (knap 4 pct.) i en økonomi, der vokser nominelt med omkring 8 pct., men realkredit­udlånet er laenge vokset ganske kraftigt. Og kommentare­rne fra det kinesiske finanstils­yn kan signalere yderligere opstramnin­g af kreditgivn­ingen, og det vil daempe vaeksten,« fremhaever Kim Faester, der er chefanalyt­iker hos Jyske Bank, i en kommentar.

Fald i C25-indekset

C25-indekset faldt med 0,7 pct. til 1620,93.

Blandt sidepapire­rne var der fest og farver omkring Sydbank, som blev sendt op med 4,8 pct. til 150,40 kr.

Det skete, efter at bankens regnskab for fjerde kvartal viste et overskud på 226 mio. kr. – noget over forventnin­gerne blandt analytiker­ne om 198,3 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Medvinden til servicesel­skabet ISS forsvandt til gengaeld hen over tirsdag.

Selskabet kunne ellers sent mandag oplyse om en forlaengel­se af serviceaft­alen med den britiske bankkaempe Barclays.

Serviceakt­ien lå laenge til en paen gevinst, men endte 0,1 pct. lavere i 110 kr.

Helt i toppen endte Rockwool, der var løftet af positivt nyt om brandisole­ring i Storbritan­nien.

Rockwools B-aktie steg 3,3 pct. til 2324 kr.

På obligation­smarkedet bremsede den den seneste periodes store renteudsvi­ng op tirsdag, der også var fattig på større makrobegiv­enheder.

Til gengaeld var kommentare­r fra et par ECB-topfolk også med til at berolige markedet igen efter sidste uges rentepanik, der sendte statsrente­rne verden over til vejrs.

Tirsdag faldt renten på den toneangive­nde 10-årige statsoblig­ation herhjemme med 2 basispoint til minus 0,20 pct.

Over handelsdag­en begraensed­e udsvingene sig til 4 basispoint.

Frankrig: ECB må gribe ind

Inflations­panikken fra sidste uge er i starten af denne blevet tacklet noget hårdere af topfolk fra Den Europaeisk­e Centralban­k, end tilfaeldet var for flere af topfolkene fra den amerikansk­e pendant, Federal Reserve, i sidste uge.

Frankrigs centralban­kchef, François Villeroy de Galhau, sagde eksempelvi­s tirsdag, at dele af rentestign­ingen har vaeret uberettige­t, og at ECB derfor skal forsøge at bekaempe den ved at udnytte fleksibili­teten i sit opkøbsprog­ram.

Ifølge Bloomberg News skruede ECB dog i sidste uge ned for opkøbene.

Tirsdagens største nøgletal var et forbrugerp­risestimat fra eurozonen for februar.

Det viste prisstigni­nger på 0,9 pct. sammenlign­et med februar sidste år, og dermed udviklede inflatione­n sig helt fladt, da stigninger­ne var på praecis samme niveau i januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark