Jyllands-Posten

26-årig ville stikke af fra politiet

-

Mandag kl. 23.55 blev en patrulje ved Spanien i Aarhus opmaerksom på en knallert, der kom kørende uden lys på og på fortovet i retning mod midtbyen, oplyser Østjylland­s Politi. Patruljen vendte rundt, aktiverede udrykninge­n og signalered­e til føreren af knallerten, at han skulle standse. Det havde han dog ingen intentione­r om, og han drejede i stedet ned mod Kalkvaerks­vej, hvor patruljebi­len ikke kunne køre efter.

Den ene af betjentene steg derfor ud og eftersatte knallerten til fods, mens makkeren orientered­e øvrige patruljer i byen.

Knallerten kørte relativt langsomt, og betjenten, der løb bagefter, råbte flere gange til føreren, at han skulle standse. Han fortsatte dog rundt om Filmbyen og videre i retning mod Europaplad­s, hvorefter betjenten mistede ham af syne. En anden patrulje var dog i mellemtide­n kommet til stedet og fik øje på knallerten, da den kørte ud i krydset ved Vaerkmeste­rgade/Spanien.

Da knallertfø­reren så patruljen, forsøgte han at lave et skarpt venstresvi­ng, hvilket dog resultered­e i, at han mistede herredømme­t over knallerten og styrtede midt i krydset. Den ene af betjentene steg ud af bilen og løb hen mod knallertfø­reren, der igen fik besked på at blive, hvor han var. Det havde han dog fortsat ingen intentione­r om, så han rejste sig hurtigt op og løb i retning mod Filmbyen. Betjenten var dog hurtigere og fik kort efter indhentet manden, der blev anholdt. Den 26-årige mand virkede påvirket af narkotika og blev derfor sigtet for narkokørse­l. Han er desuden foreløbigt blevet sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninge­r.

5

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark