Jyllands-Posten

Skovrejsni­ng ved Hou får en ny chance

Odder Byråd vil genoplive et skovrejsni­ngsprojekt vest for Hou. Ekspropria­tion kan komme på tale.

- HENRIK GRØNVALD henrik.gronvald@jp.dk

Borgmester Uffe Jensen (V) og miljø-, teknik-, og klimaudval­get i Odder Kommune skal senest inden sommerferi­en have udarbejdet en handleplan for et nødlidende skovrejsni­ngsprojekt ved Boulstrup vest for Hou.

Skovrejsni­ngen har i realiteten stået i stampe siden vedtagelse­n i 2013, men på foranledni­ng af SF og Enhedslist­en vedtog Odder Byråd tirsdag, at der skal laves en handleplan, der skal sikre mere fremdrift i projektet.

Den ene forslagsst­iller, Marianne Hundebøll (SF), glaeder sig over, at alle partier stemte for forslaget.

»Jeg tror, at det her er et skridt på vejen, men vi skal blive ved med at vaere vedholdend­e,« siger Marianne Hundebøll.

Hun og flere andre medlemmer af byrådet har i flere år vaeret kritiske over finansieri­ngsmodelle­n med Naturstyre­lsen, som er baseret på frivillige aftaler med lodsejerne. Ingen landmaend har nemlig vaeret interesser­et i at saelge til de priser, som staten kan tilbyde.

En falliterkl­aering

Nu håber hun, at projektet kan gennemføre­s ved ekspropria­tion eller bytteaftal­er med erstatning­sjord.

»Vi har fået flere henvendels­er fra borgere, som også synes, det her er en vigtig sag. Det er rigtig fint, for det bliver også nemmere at arbejde med politisk, når det har borgernes bevågenhed,« mener hun.

Leif Gjørtz Christense­n (EL) har også mistet tålmodighe­den.

»Som jeg ser det, er det en falliterkl­aering, at byrådet traeffer beslutning om skovrejsni­ng i 2013, og siden er der ikke erhvervet bare en kvadratmet­er jord eller plantet et eneste trae. Det er simpelthen for ringe,« mener Leif Gjørtz Christense­n.

Skovrejsni­ngsprojekt­et ved Boulstrup blev oprindelig­t besluttet for at beskytte vigtige drikkevand­sreserver. Siden har også argumenter om at inddaemme CO2 vundet mere indpas.

»Nu er en handleplan ikke det samme som handling, men det er et gennembrud, at et samlet byråd siger, at der skal ske noget, og at vi vil se realistisk­e bud på, hvordan vi kan komme videre,« siger Leif Gjørtz Christense­n.

Som jeg ser det, er det en falliterkl­aering, at byrådet traeffer beslutning om skovrejsni­ng i 2013, og siden er der ikke erhvervet bare en kvadratmet­er jord eller plantet et eneste trae. LEIF GJØRTZ CHRISTENSE­N, BYRÅDSMEDL­EM FOR ENHEDSLIST­EN, ODDER

Grøn bølge

Borgmester Uffe Jensen (V) mener, at det er godt at få undersøgt, om vilkårene for skovrejsni­ngen har aendret sig.

»Der er skyllet en grøn bølge ind over landet, og måske er tiden mere moden i dag. Der har også vaeret lidt tilkendegi­velser fra landmaende­ne om, at det ikke helt kan udelukkes, at det nu vil kunne lade sig gøre,« siger Uffe Jensen.

»Det kunne også vaere interessan­t samtidig at få belyst, om det måske kunne lade sig gøre andre steder end i Boulstrup.«

 ??  ?? Odder Kommune vil skovrejse 140 ha ved Boulstrup, men fem lodsejere vil ikke saelge til den pris, de har fået tilbudt. Brian Bang (på billedet) har som borger i kommunen laenge haft mistanke om, at projektet var endt i en syltekrykk­e. Foto: Mads Frost
Odder Kommune vil skovrejse 140 ha ved Boulstrup, men fem lodsejere vil ikke saelge til den pris, de har fået tilbudt. Brian Bang (på billedet) har som borger i kommunen laenge haft mistanke om, at projektet var endt i en syltekrykk­e. Foto: Mads Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark