Jyllands-Posten

Butikker: Genåbning gik »over al forventnin­g«

De aarhusians­ke butikker oplevede travlhed på genåbnings­dagen. Alle beretter dog også om god ro og coronaorde­n.

- LUCAS STEVNS WIINGAARD lucas.s.wiingaard@jp.dk

Inden butikkerne mandag åbnede i Aarhus og landet over, var det svaert at spå om, hvordan reaktionen fra kunderne ville vaere. Ville de strømme til med julegaver og kreditkort, eller ville de se tiden og smitten an? Meget tyder på det første. De aarhusians­ke butikker oplevede nemlig en dag, hvor alting gik bedre end ventet.

»Det gik fantastisk med omsaetning­en. Det gik meget bedre, end vi havde forventet. Vi blev overrasket over, hvor mange kunder der reelt kom, og hvor godt det gik,« siger Casper Dahlin, som er ejer af Tøjekspert­en på Ryesgade.

De mange kunder var en kaerkommen overraskel­se.

»Der var en positiv stemning, og vi blev overrasket over, hvor mange kunder der var, og hvor mange der havde behov for at komme ud at handle. Det smitter af på os og giver en tro på fremtiden,« siger han.

Respekt for restriktio­ner

Hos Bog & Idé på Søndergade havde man også positive oplevelser på genåbnings­dagen, mens man samtidig var opmaerksom på at overholde de gaeldende coronarest­riktioner.

»Det er gået rigtig fint. Vi har haft lidt over 400 ekspeditio­ner her i butikken. Vi har også vaeret meget opmaerksom­me på, hvor mange der er i butikken, og har haft en kollega, som skulle holde øje med, at vi ikke var for mange,« siger butikschef Dong Thao Kidmose

I tøjbutikke­n Lakor i Latinerkva­rteret tog man også coronarest­riktionern­e alvorligt, isaer da der kun må vaere fire kunder i butikken. Butiksinde­haver Rasmus Matthiesse­n har dog kun ros tilovers for de besøgende og understreg­er, at dagen gik forrygende.

»Det gik rigtig, rigtig godt. Det gik over al forventnin­g. Forstået på den måde, at både omsaetning­en var god, der var mange mennesker inde, men folk var også gode til at holde afstand, passe på hinanden og respektere, når vi sagde, at vi ikke måtte have flere inde,« siger han.

 ??  ?? Mandag åbnede detailbuti­kkerne i Aarhus og landet over. Det bragte en masse folk på gaderne, som skulle shoppe og bytte julegaver, hvilket kunne maerkes i de travle butikker. Foto: Marie Ravn
Mandag åbnede detailbuti­kkerne i Aarhus og landet over. Det bragte en masse folk på gaderne, som skulle shoppe og bytte julegaver, hvilket kunne maerkes i de travle butikker. Foto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark