Jyllands-Posten

Music City har to navne klar til holdet

Det største musikproje­kt i byens historie, siger Peder Udengaard, der er en af to nyansatte i Music City Aarhus 2022.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Der er faktisk kun ni måneder til. 1. januar 2022 og et år frem er Aarhus erklaeret musikby – eller Music City, som det hedder med Nashville og andre musikbyer som forbillede.

Af samme grund glaeder Jesper Mardahl sig over, at projektet har fået ansat to medarbejde­re og meget snart én mere. Han er leder af Promus med det administra­tive ansvar for Music City Aarhus 2022.

De to nyansatte er Caecilie Uhre Karlsson, der er ansat som projektkoo­rdinator, og Peder Udengaard, der er ansat som projektmed­arbejder med ansvar for funding og partnerska­ber.

Caecilie Uhre Karlsson er cand.mag. i musikviden­skab og har vaeret projektled­er hos Aarhus Festuge, hvor hun bl.a. styrede projektet ”Stemmer Bygger Bro”. Derudover er hun med i koret Vocal Line, har sin egen vokalgrupp­e,

Sønk, og er formand for kororganis­ationen Syng.

Peder Udengaard er bl.a. kendt fra sit arbejde som byrådsmedl­em for Socialdemo­kratiet, han er tidligere orkesterch­ef for Aarhus Jazz Orchestra og har i dag sit eget music management bureau. Han glaeder sig til jobbet:

»Jeg er Aarhus-knaegt helt ind til benet og har kultur og musik i mit dna, så det er et kaempe privilegiu­m at blive en del af det hold, der skal arbejde med det største musikproje­kt i byens historie. Med Music City vil vi skabe optimisme i musikmiljø­et og blandt borgerne, og så skal vi have Aarhus tilbage, hvor vi hører hjemme, som Danmarks musikby nr. 1,« siger Peder Udengaard.

Peder Udengaards job bliver isaer at finde de anslåede 50 mio. kr., der er projektets budgetambi­tion.

»Min oplevelse i byen og hos erhvervsli­vet er, at der er stor interesse for at blive en del af projektet, og så skal vi have undersøgt støttemuli­gheder hos fonde, EU-programmer og regionale, nationale og internatio­nale puljer,« siger han.

Music City planlaegge­r at holde online informatio­nsmøde den 16. marts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark