Jyllands-Posten

Ronnie Fridthjof er stoppet, så Filmby Aarhus skal have ny chef igen

Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje har samme chef og skal nu ud at finde en ny, efter at Ronnie Fridthjof efter 13 måneder har vagt at stoppe.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk RONNIE FRIDTHJOF

»Selv om jeg brugte 12 timer om dagen, slog det ikke til.«

Det er Ronnie Fridthjofs korte forklaring på, at Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje nu skal have ny chef.

Den 45-årige Ronnie Fridthjof er fratrådt med øjeblikkel­ig virkning og har rømmet sit kontor, men har en aftale om det naeste stykke tid at stå til rådighed for den hidtidige souschef, Steen Risom, der nu er konstituer­et chef.

»Der er for meget slået sammen i én stilling. Den er af sådan en karakter, at jeg ikke synes, at jeg kan løfte den tilfredsst­illende med de timer, jeg mener, at jeg kan bruge, når jeg også har en familie med tre små børn,« siger han, der tiltrådte jobbet den 1. februar sidste år og dermed kun fik 13 måneder i chefstolen.

»Det blev for meget at vaere chef for en kreativ erhvervspa­rk med over 100 virksomhed­er, samtidig med at jeg var chef for Den Vestdanske Filmpulje med et budget, der er steget fra 34 mio. kr. til 51,5 mio. kr., og samtidig vaere chef for to projektafd­elinger. Derfor har jeg anbefalet fremover at dele stillingen op i to.«

Om det bliver sådan, vil kulturchef i Kultur og Borgerserv­ice i Aarhus Kommune Lars Davidsen ikke sige.

»Så langt er vi ikke i processen – det finder vi ud af i løbet af foråret,« siger han.

Opmaerksom­hed til Viborg

Filmby Aarhus, der ligger på Sydhavnen i Aarhus, hører under Aarhus Kommune, er centrum for film- og medieprodu­ktion i Jylland og støtter filmproduk­tion igennem Den Vestdanske Filmpulje. Det er en regional filmfond, der støtter en raekke forskellig­e typer film- og medieprodu­ktioner med sekretaria­t i netop Filmby Aarhus.

Viborg Kommune er en af de kommuner, der er med i filmpuljen.

»I den periode, hvor Ronnie Fridthjof har siddet i jobbet, har Viborg fået megen opmaerksom­hed. Han kom med erfaring fra branchen, det kunne vi godt maerke. Vi er først og fremmest i dette samarbejde, fordi vi har godt 30 animations­virksomhed­er, som søger støtte til produktion. På den baggrund er det vigtigt for os, at puljen er stor, og at der bliver arbejdet på at gøre den større,« siger direktør Lars Stentoft, Kultur & Udvikling i Viborg Kommune.

»Vi er allerede i dialog med Aarhus Kommune, om ledelsesst­rukturen skal tages op.

Det kan godt ske, at der er noget, der skal aendres. Jo større ambitioner og jo flere penge vi har, desto mere kan man forsvare at se på ledelsesst­rukturen.«

Jeg var otte år, da jeg begyndte at lave radio. Jeg har aldrig haft følelsen af at vaere i tvivl om, hvad jeg skulle. Den vil jeg tillade mig at have nu.

Tid til familien

Lige i første omgang vil Ronnie Fridthjof traekke vejret og lege med sine børn på fire, syv og otte år.

»Jeg vil tage god tid med min familie. Jeg var otte år, da jeg begyndte at lave radio. Jeg har aldrig haft følelsen af at vaere i tvivl om, hvad jeg skulle. Den vil jeg tillade mig at have nu. Jeg tror, den åbner op for nogle ting i mig selv, som kan vise sig at kunne noget. Den usikkerhed giver også en følelse af bare at vaere fri,« siger han, der er opvokset i Aarhus og uddannet fra Den Europaeisk­e Filmhøjsko­le i Ebeltoft.

Han kom med over 20 store filmproduk­tioner i bagagen – bl.a. ”Blå Maend”, trilogien ”Alle for én, to, tre”, ”I Krig & Kaerlighed” og dokumentar­filmen ”Armadillo”. Han har stadig del i et rettigheds­selskab og er helt sikker på, at han kommer til at starte nogle nye projekter.

Han kommer bl.a. til at tale med filminstru­ktøren Mehdi Avaz, der på Ronnie Fridthjofs opfordring har flyttet sit filmselska­b, Rocket Road Pictures, til Filmby Aarhus, siger han.

»Mehdi kommer stadig, det laver han ikke om på. Men nu står jeg i en ny situation, så det kan vaere, at jeg kommer til at arbejde sammen med ham på anden vis.«

 ??  ?? Ronnie Fridthjof, nu tidligere chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje. Arkivfoto: Laura Krogh
Ronnie Fridthjof, nu tidligere chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje. Arkivfoto: Laura Krogh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark