Jyllands-Posten

Regionen vil opsøge ikke-vaccinered­e borgere

Region Midtjyllan­d gør nu sammen med kommunerne en ekstra indsats for at hjaelpe borgere til at få en coronavacc­ination. Ca. 5.000 borgere bliver i de kommende dage kontaktet.

- MORTEN HØEBERG MORTENSEN morten.mortensen@jp.dk

Region Midtjyllan­d og regionens 19 kommuner begynder nu at opsøge borgere, der har mulighed for at blive vaccineret mod corona, men som af den ene eller anden grund endnu ikke har taget imod tilbuddet.

Det drejer sig om borgere i gruppe to, dvs. personer over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjaelp, og gruppe tre: borgere over 85 år.

Det er fortsat frivilligt, om man ønsker at tage imod tilbuddet om vaccinatio­n.

»Men hvis situatione­n er, at borgerne har fravalgt vaccinen på grund af praktiske forhindrin­ger, så skal vi finde nogle løsninger,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) i en pressemedd­elelse.

Flere forhindrin­ger

Regionens erfaring viser, at en raekke forhindrin­ger kan få borgerne til at opgive vaccinatio­nen. F.eks. vanskeligh­eder med at bruge internette­t til at bestille tid til vaccinatio­n. Nogle har brug for hjaelp til at arrangere transport, mens andre er sengeligge­nde.

For den enkelte kan udfordring­erne betyde, at man opgiver vaccinen.

»Løsningern­e bliver både håndholdte og tilpassede og kan f.eks. vaere hjaelp til transport, it-støtte til at bestille tid, vaccinatio­n i hjemmet eller måske en aftale om, at vaccinatio­nen kan ske hos en praktisere­nde laege,« forklarer Anders Kühnau i pressemedd­elelsen.

Ca. 5.000 borgere bliver i de kommende dage kontaktet. Det er Statens Serum Institut, der forsyner region og kommuner med navne på de personer, som har fået tilbudt, men endnu ikke har bestilt tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark