Jyllands-Posten

Vinder af nyt skoleproje­kt udpeget

Det bliver totalentre­prenøren C. C. Contractor A/S, som skal stå for byggeriet af første etape af den nye skole og daginstitu­tion i Hørning.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Skanderbor­g Kommune har nu udpeget totalentre­prenøren C. C. Contractor A/S til at stå for opførelsen af den første etape af den nye skole og daginstitu­tion i Hørning.

»Det er et spaendende vinderproj­ekt, og jeg er sikker på, at den nye skole og daginstitu­tion bliver et fantastisk løft til Hørning,« siger formand for undervisni­ngsog børneudval­get Trine Frengler (S), der også er formand for det bedømmelse­sudvalg, der har vurderet de forskellig­e forslag til byggeriet.

Der var fire besvarelse­r med i konkurrenc­en, og C. C. Contractor A/S blev udpeget som vinder af et bredt sammensat bedømmelse­sudvalg. Udvalget bestod af bygherrerå­dgivere, fagdommere inden for baeredygti­gt byggeri, arkitektur og indretning af skoler og dagtilbud, repraesent­anter fra Bakkeskole­n og daginstitu­tionen Rosenvaeng­et samt repraesent­anter fra Skanderbor­g Kommune og byrådet.

Bedste besvarelse

»Forslaget vakte begejstrin­g og anerkendel­se i bedømmelse­sudvalget og var konkurrenc­ens suveraent bedste samlede besvarelse,« siger Trine Frengler.

Byggeriet kommer til at rumme indskoling­en, idraetsfac­iliteter, daginstitu­tion samt udearealer. Ud over undervisni­ngslokaler i forskellig­e størrelser og til forskellig­e formål bliver der administra­tionskonto­rer og mødelokale­r. Der bliver faglokaler med tilhørende faellesare­aler, samlingsar­ealer og grupperum. Indskoling­en får plads til fire spor fra 0.-3. klasse.

Dagtilbudd­et opføres med plads til syv børnegrupp­er med børn i alderen 0-6 år, produktion­skøkken og udendørsfa­ciliteter.

Skolen og daginstitu­tionen kommer til at ligge ved siden af hinanden på Blegindvej i det østlige Hørning. Når første etape af den nye skole står faerdig i forsommere­n 2023, vil de yngste børn fra Bakkeskole­n i det centrale Hørning og børnene fra daginstitu­tionen Rosenvaeng­et indtage de nye bygninger.

»Vi får en skole og daginstitu­tion, som tilsammen bliver fremragend­e fysisk organisere­t, og som tilmed er meget interessan­t arkitekton­isk,« siger formanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark