Jyllands-Posten

Aarhusians­k ivaerksaet­ter vil give gavekurven nye klaeder

Lisette Daugaard står bag gaveportal­en Greeting.dk, der skal tilbyde et alternativ til de traditione­lle gavehilsne­r, samtidig med at det lokale erhvervsli­v tilgodeses.

- SOFIE ØGÅRD GØTTLER sofie.gottler@jp.dk

Fødselsdag­e, maerkedage, bryllupsda­ge: Anledninge­n til at sende en lille hilsen til en, man har kaer, kan vaere mange. Men hvis man vil sende en gave, der leveres i en flot indpakning og ikke i en papkasse, vil valget ofte falde på f.eks. en buket blomster, en flaske vin eller chokolade.

Men det udvalg vil den 34årige ivaerksaet­ter Lisette Daugaard gøre op med. Fra hjemmet i Aarhus-forstaden Højbjerg har hun netop lanceret gavesitet Greeting.dk, der skal vaere et alternativ til de klassiske gavehilsne­r.

Konceptet fungerer sådan, at man på hjemmeside­n skriver adressen ind på den person, som man ønsker at sende en gave til. Herefter vil man blive praesenter­et for en raekke varer fra butikker, der befinder sig i det lokalområd­e, som gavemodtag­eren bor i – det kan vaere alt fra legetøj, nips til hjemmet eller vin fra den lokale vinhandler.

Herefter kan gavegivere­n vaelge en eller flere gaver fra den samme butik, skrive en hilsen til modtageren, hvorefter butikken pakker gaven flot ind, skriver hilsenen i hånden og afleverer gaven personligt ved hoveddøren hos den heldige modtager.

Ideen til Greeting.dk opstod tilbage i juni 2020, hvor Lisette Daugaard ville give sine kraeftsyge mor en gave, da familien grundet coronarest­riktioner var afskåret fra at besøge hende.

»Jeg havde behov for at sende noget til hende for at raekke ud, så jeg sendte en buket blomster, for det vidste jeg, hun ville blive glad for. Men en uge eller to efter ville jeg gerne sende noget igen, og jeg ville ikke overøse hende med blomster. Her blev jeg opmaerksom på, at der ikke var mange muligheder for at sende andet end chokolade, blomster og vin.«

Derfor gik hun i taenkeboks, og en fredag aften kom idéen til hende, »som sendt fra himlen.«

»Bang, så var den der bare, og så tog det nok 24 timer at faerdigudv­ikle konceptet. Så ventede der selvfølgel­ig en kaempe rejse, for jeg vidste ikke saerligt meget om at starte en virksomhed. Så jeg researched­e på det og kunne se, at der bliver sendt over en million gavehilsne­r om året. Jeg kom frem til, at jeg ville skabe en platform, hvor folk kan gå ind og vaelge lige praecis den gave, der passer til anledninge­n, og samtidig støtte de små, lokale butikker. Det gav bare rigtig god mening,« forklarer stifteren om tilblivels­en.

Det bedste alternativ

Herefter gik Lisette Daugaard i gang med at indgå aftaler med forhandler­e, mens hun investered­e i udviklinge­n af en hjemmeside til konceptet.

Et økonomisk indskud på godt 100.000 kr. senere gik sitet den 1. februar i luften, og siden er det gået staerkt. Greeting.dk leverer nu gaver i flere end 800 postnumre landet over, og kunderne taeller både private og virksomhed­er.

Succesen, tror den 34-årige ivaerksaet­ter, skyldes, at konceptet er personligt.

»Vi vil gerne vaere det bedste alternativ til, at afsenderen selv afleverer sin gave. Det gør bare en forskel, om man finder sin gave i en papkasse med tape på i carporten, eller om man får den leveret personligt i en flot indpakning.«

Samtidig ser hun også »en kaempe brandingfo­rdel« for butikkerne ved at benytte sig af Greeting.dk.

»Butikkerne kan sagtens se idéen i at komme ud og se deres egne kunder i øjnene. Det er jo ikke afsenderen, men modtager, der kommer fra lokalområd­et, så de bliver måske bevidste om, at den her butik, hvor gaven kommer fra, eksisterer,« fortaeller hun og uddyber, at hvis gaven ikke falder i god jord, kan den byttes i selvsamme butik.

Noget tyder på, at også kunderne tager godt imod konceptet.

»Mit mål var, at vi inden afslutning­en af 2021 skulle blive landsdaekk­ende, men det når vi allerede de kommende måneder. Nu er naeste skridt at trykke på den store marketings­knap og få spredt budskabet om Greeting bredt ud landsdaekk­ende, samtidig med at vi styrker selve udvalget af varer. Så vi har speederen i bund lige nu,« siger hun.

Vi vil gerne vaere det naestbedst­e alternativ til, at afsenderen selv afleverer sin gave. Det gør bare en forskel, om man finder sin gave i en papkasse med tape på i carporten, eller om man får den leveret personligt i en flot indpakning. LISETTE DAUGAARD, STIFTER OG EJER, GREETING.DK

Tid til at knokle

Lisette Daugaard har ingen erfaring som selvstaend­ig erhvervsdr­ivende, udover at hun kan traekke på sin kandidat i paedagogis­k antropolog­i, der bl.a. beskaeftig­er sig med menneskers behov. Men nu var tiden inde til at kaste sig ud i det, lyder det fra ivaerksaet­teren.

»Jeg har altid kaldt mig selv for en slags skabsivaer­ksaetter, for jeg har altid haft mange idéer og kan godt lide konceptudv­ikling. Men jeg har jo to børn, som så nu endelige er så gamle, at det giver mening for mig at knokle på mit eget projekt.«

Størrelsen på ambitioner­ne hersker der i hvert fald ingen tvivl om:

»Jeg drømmer om, at Greeting.dk bliver kaempestor­t,« lyder det prompte.

 ??  ?? Lisette Daugaard har laenge gået med tanker om at starte sin egen virksomhed. I 2020 fik hun så idéen, der kunne gøre tankerne til virkelighe­d.
Foto: Søren Vendelbo
Lisette Daugaard har laenge gået med tanker om at starte sin egen virksomhed. I 2020 fik hun så idéen, der kunne gøre tankerne til virkelighe­d. Foto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark