Jyllands-Posten

POLITISK AFTALE

-

Regeringen, SF, De Radikale, Liberal Alliance, Venstre og De Konservati­ve har lavet en aftale om børnene i Syrien.

Der nedsaettes en hurtigtarb­ejdende, tvaerminis­teriel taskforce, som senest den 15. maj skal have afdaekket, om det er muligt at hente børnene til Danmark uden at få foraeldren­e med.

Taskforcen skal lave en individuel vurdering og udarbejde konkrete modeller. Disse skal vaere sikkerheds­maessigt forsvarlig­e og overholde konvention­erne.

Hvor mange af de 19 børn, der er danske statsborge­re eller har ret til at blive det, er mere uklart. Børnene er mellem 1 og 14 år. De 10 yngste børn er født i konfliktzo­nen, »og for dem gaelder det, at deres danske indfødsret ikke er fastslået«, skriver Udenrigsmi­nisteriet.

Alvorlig terrortrus­sel

I analysen fra Center for Terroranal­yse fremgår det også, at terrortrus­len mod Danmark fortsat er »alvorlig«, og at militante islamister stadig udgør den vaesentlig­ste terrortrus­sel mod Danmark. CTA fremhaever, at der har vaeret haendelser i Danmark og udlandet i 2020, som er blevet opfattet som kraenkelse­r af islam, og vurderinge­n er, at de sager har et »betydeligt potentiale« som drivkraft for militante islamister.

»Vi vurderer, at det øgede fokus på sager gennem det seneste år, som er blevet opfattet som kraenkelse­r, generelt kan bidrage til at skaerpe terrortrus­len mod Danmark og danske interesser i udlandet,« siger Michael Hamann, chef for CTA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark