Jyllands-Posten

Loud fejrer etårsfødse­lsdag sammen med en af kanalens faste kritikere

Radio Loud fylder et år, og der er meget at fejre, mener kanalens direktør. Manden bag en satireprof­il, der dagligt revser Loud på Instagram, er langt fra enig.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Det skal ikke kunne betale sig for dem.

Det var den tanke, der gik igennem hovedet på Silas Mikkelsen, da han laeste, at Loud havde lukket ned for en satireprof­il, der gav sig ud for at vaere dem selv. Det var i slutningen af marts 2020, kort tid før kanalen skulle tage fart som Danmarks nye ungeradio.

Derfor lavede Silas Mikkelsen sin egen satireside. Nu fylder Loud et år, og det samme gør Silas Mikkelsens profil på Instagram, der fik navnet ”loudmigirø­ven”, hvorfra han dagligt har fulgt og revset kanalen for dens »latterlige indhold«.

»Der er noget komisk i misforhold­et mellem folks opfattelse af sig selv og så de evner, de rent faktisk har. Cheferne på Loud lader som om, de laver noget vigtigt, der bidrager til noget her i verden, men som ingen hører. Når man så endelig taender for sin DAB-radio, handler det om Tinder, for det er åbenbart det, folk under 33 år gider at høre om i radioen,« fortaeller den 27-årige Silas Mikkelsen, der til dagligt studerer på Københavns Universite­t.

Med flest point i afgørelsen fra Radio- og tv-naevnet i 2019 blev det Loud, der fik nøglen til DAB-forbindels­en. Med etårsjubil­aeet runder kanalen et skarpt hjørne, og over den fireårige levetid suppleres sendetilla­delsen med 261 mio. kr.

0 lyttere i målgruppen

Silas Mikkelsen siger selv, han ikke er en af dem, der har sentimenta­le aktier i lukningen af Radio24syv, der i manges øjne måtte lade livet til fordel for Loud. Men hvorfor gider Silas Mikkelsen bruge tid på at gå op i en ungdomsrad­io, han ikke selv gider at høre, og så dele sine tanker om den på Instagram?

»Vi har de her mennesker med virkelig store ambitioner, der fejler helt eventyrlig­t meget. For det første er lyttertall­ene utroligt lave. Når jeg så endelig lytter til det, synes jeg, at indholdet er helt vildt dårligt. Det, synes jeg, er virkelig sjovt, og når det så foregår for andre menneskers penge, er det rimelig oplagt at stille det til offentlig skue.«

Ofte er det kulturmini­ster Joy Mogensen eller kanaldirek­tør Ann Lykke Davidsen, der er det visuelle omdrejning­spunkt for de ”memes”, Silas Mikkelsen laegger op.

På profilen gør han grin med kanalens programmer og dens indhold, fremhaever hykleri hos tidligere kritiske røster af kanalen, der nu er ansatte, spekulerer i redaktione­lle og kommerciel­le interesser hos ledelsen og gør grin med ledelsen og strategien bag radiokanal­en. Og så er der lyttertall­ene.

I begyndelse­n kunne Louds lyttertal ikke ses i de målinger, der blev foretaget af Kantar Gallups RadioMeter.

Siden er lyttertall­ene både gået op og ned for Loud. I perioden mellem den 22. marts og den 28. marts 2021 indtager Loud bundplacer­ing med 0 lyttere i målgruppen 15 til 50 år og 7.000 lyttere i målgruppen over 12 år. Radio4, der ligesom Loud er public service-finansiere­t,

For mig er der forskel på kritik og holdninger. Konstrukti­v og udviklende kritik forholder vi os hele tiden til, mens holdninger jo er, hvad de er. ANN LYKKE DAVIDSEN, KANALDIREK­TØR, RADIO LOUD

ligger i samme periode på 122.000 lyttere i målgruppen 15 til 50 år og 292.000 lyttere over 12 år.

I anledning af årsdagen fremhaever Loud selv, at den på et år har haft 900.000 podcastdow­nloads. På toppen af listen ligger DR’s nyhedspodc­ast Genstart, der til sammenlign­ing havde over 550.000 streams og downloads i uge 11 alene.

Skrupelløs satire

Det har da også vaeret noget af en rutsjebane­tur, Loud har bevaeget sig ud på allerede siden første sendedag. Som den nye dreng i klassen født i stormvejr gjorde coronanedl­ukningen af Danmark heller ikke starten ubesvaeret for Loud. Og de kritiske røster meldte sig også hurtigt på banen.

I juni sidste år fortalte programche­f på Loud Kim PihlVester til Jyllands-Posten, at når bølgerne går højt på de sociale medier, kommer der et punkt, hvor det rammer medarbejde­rne på radiokanal­en.

Flere vaerter har fået

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark