Jyllands-Posten

LOUD I OVERSKRIFT­ER

- Kilde: Ritzau, Kantar RadioMeter, Jyllands-Posten, Journalist­en, MediaWatch, Dansk Podcast Index

offentligg­jort deres personlige adresser på de sociale medier, nogle er blevet hånet for deres seksualite­t og har modtaget racistiske mails og beskeder, og der er blevet booket højskoleop­hold i radioens navn og købt falske instagramp­rofiler, fortalte programche­fen til JyllandsPo­sten. I samme artikel fortalte Kim Pihl-Vester, at kanalen har måttet tilknytte en krisepsyko­log til personalet grundet tonen, der har floreret på de sociale medier.

Selv siger Silas Mikkelsen, at han synes, der er en graense for, hvad der er satire, og at han »ikke kunne finde på at gå efter folk grundet deres religion eller seksualite­t«. Han understreg­er også, at han »generelt ikke går efter vaerterne«.

Hvorfor blive ved med at sparke til nogen, der ligger ned?

»Altså, jeg ved ikke, hvor meget de ligger ned. Jeg kan godt saette mig ind i de her vaerter, der troede, de skulle ud og lave landsdaekk­ende radio, og så er der ingen, der hører det, og alle synes, det er til grin. Men jeg har ikke nogen skrupler overhovede­t med at sparke til et medie, der modtager så mange penge.«

Han siger selv, at han ikke afsøger en graense med sine opslag eller »går op i at vaere grov for grovhedens skyld«. Han fortryder heller ikke nogen af de 140 opslag, han har lagt ud på profilen.

Bidrager du ikke til den her negative omtale, der er af kanalen?

»Jo, det gør jeg helt bestemt. Det vil jeg gerne stå ved, og det er jo også det, jeg arbejder for, når jeg laegger de ting op. Men jeg synes også, det i høj grad er berettiget,« siger han og fortsaette­r:

»Men jeg tvivler på, at nogen skal til psykolog, fordi jeg laver memes om, at deres chef minder om Anders Bircow.«

Selv om han flittigt bruger billeder af personer tilknyttet Loud, ønsker han ikke selv at stå frem med billede i Jyllands-Postens artikel.

»Det er allermest fordi jeg ikke har det store behov for at promovere mig som privatpers­on i forhold til min instagram-profil, og jeg synes ikke, det tjener det store formål,« siger han og tilføjer, at »der er stor forskel på at stå frem med ansigt som kritiker 20. september 2019: Radiokanal­erne Radio24syv, Loud og dk4-Radio har alle budt ind på den kommende dab-radiokanal.

22. oktober 2019: Loud offentligg­øres som vinder af udbuddet og får et budget på 65 millioner licenskron­er årligt til at drive kanalen over fire år. 3. april 2020: Radio Loud modtager kritik for sin debut. Berlingske giver to stjerner, Informatio­n kalder det ”komisk dårlig satire” og Ekstra Bladet giver to stjerner.

27. maj 2020: Kulturmini­ster Joy Mogensen er kaldt i samråd af medieordfø­rere. Her udtaler ministeren, at »hun har svaert ved at forsvare indholdet, Radio Loud leverer.« 3. september 2020: Nyhedschef Lina Olsen forlader Radio Loud. To måneder forinden mistede radioen en anden ledende skikkelse, da kulturreda­ktør Chris Pedersen forlod Loud til fordel for en stilling hos Børsen.

5. oktober 2020: Berlingske Media bliver for 3 mio kr. medejer af Kulturradi­o Danmark, der er selskabet bag dab-kanalen Radio Loud.

10. marts 2021: Flere af Radio Louds øverste chefer har anmeldt radiokanal­ens egne programmer i Itunes via anonyme profiler og givet dem store roser med på vejen. Men det kan vaere på kant med markedsfør­ingsloven, vurderer advokat Heidi Højmark Helveg i Journalist­en.

1. maj 2021: Senest denne dato skal Radio Loud aflaegge kanalens første årlige public service-redegørels­e til radioog tv-naevnet, der skal afgøre, om Radio Loud lever op til sendetilla­delsen. Forud for dette vurderer Sten Schaumburg-Müller, professor i medieret ved SDU, at ledelsen på Radio Loud bør vaere bekymret, siger han til Journalist­en. og så som chef for et statsfinan­sieret medie«.

At han nu et år senere stadig skulle producere indhold om Loud, havde Silas Mikkelsen ikke forestille­t sig. Og han har heller ikke tid til det for evigt, siger han.

Loud: Et vildt år

Kanaldirek­tør for Radio Loud Ann Lykke Davidsen har ikke ønsket at stille op til interview. I stedet har hun besvaret en raekke spørgsmål i et skriftligt svar.

Hvordan har jeres første år vaeret i forhold til de forventnin­ger, I selv havde?

»Det har vaeret et vildt år, og laeringsku­rven har vaeret og er fortsat stejl. Det er dejligt at se, at vi nu begynder at slå huller i lydmuren med små synlige succeser på podcast, og vi skaber indhold, der bidrager med nye stemmer i dialogen og debatten om de vigtigste dagsordene­r og tidens tendenser.«

Hvordan forholder I jer til den massive kritik, Loud har modtaget det seneste år?

»Når kritikken er konstrukti­v og har rødder ned i reelle fakta og problemati­kker, lytter vi, tager det ind og arbejder med det.«

Har I følt jer urimeligt behandlet af nogle af de satirikere, der har sendt kritik jeres vej det første år?

»For mig er der forskel på kritik og holdninger. Konstrukti­v og udviklende kritik forholder vi os hele tiden til, mens holdninger jo er, hvad de er.«

Vil I ikke mene, at det tager en vis hårdhudeth­ed at drive en kanal for offentlige millioner, og at det er fair nok, at nogen forholder sig kritisk til jer?

»Det forpligter at vinde et udbud, og det tager vi meget seriøst. Vi er og går gerne i dialog med alle – isaer dem, som forholder sig konstrukti­vt til udviklinge­n af Loud.«

Hvis et år ikke er laenge nok, hvornår er det så rimelig at vurdere kanalen ud fra, at den ”har haft tid nok”?

»Det tager tid at opbygge en kanal fra bunden. Vi står et godt og rigtigt sted, og mit fokus er på, hvordan vi bliver ved med at udvikle os herfra. Strategien er på plads, og jeg haefter mig ved, at tallene stiger.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark