Jyllands-Posten

Daniel Agger kunne ikke slippe fodbolden

Den tidligere landsholds­anfører indleder traenerkar­rieren sammen med en velkendt landsholds­kammerat.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Da Daniel Agger senest skabte overskrift­er, var det en fejl.

I begyndelse­n af 2021 dukkede den tidligere landsholds­anførers navn op i forbindels­e med en anholdt demonstran­t i Rusland, fordi medierne tog fejl af ham og den rette hovedperso­n – en ung russer, der havde kopieret sit idols navn.

Onsdag kom der så en nyhed, der i første omgang virkede naesten ligeså utrolig. Denne gang var den dog god nok. Den tidligere Liverpoolo­g Brøndby-profil entrerede onsdag graesset på Capelli Sport Stadion i Køge med et stort smil. Kort efter blev den 36-årige Daniel Agger praesenter­et som 1. divisionsk­lubben HB Køges nye cheftraene­r for den kommende saeson.

»Jeg har laenge vidst, at jeg ikke er faerdig med den her branche. Jeg har brug for det pres, som man kun kan få på en fodboldban­e. Det er umuligt at sammenlign­e med noget andet. Jeg er et ekstremt konkurrenc­emenneske, og jeg går efter at komme så langt, jeg kan,« sagde han.

Stoppede pludseligt

Daniel Agger tiltraeder på en treårig kontrakt og får selskab af sin tidligere landsholds­kollega Lars Jacobsen, der bliver såkaldt First Team Coach.

»Vi har bevaret et taet venskab, efter vi stoppede karrieren. Vi har relativt laenge vidst, at vi ville kaste os ud i noget sammen,« sagde Lars Jacobsen.

Den 41-årige tidligere back har spillet for bl.a. OB, Hamburger SV, FCK, Everton og West Ham samt opnået 81 A-landskampe. Siden karrierest­oppet har Lars Jacobsen vaeret fodboldkom­mentator for Discovery.

Fodboldver­denen har til gengaeld ikke set meget til Daniel Agger, siden han i sommeren 2016 indstilled­e sin spillerkar­riere. Inden da havde han opnået 75 Alandskamp­e og over 200 kampe for Liverpool, der i 2006 købte forsvarssp­illeren i Brøndby IF for et rekordbelø­b – 63 mio. kr.

I 2014 vendte Daniel Agger hjem til Brøndby IF, hvor han allerede havde sikret sig heltestatu­s. Hjemkomste­n vakte store følelser på Vestegnen, selv om det spillemaes­sigt ikke blev den store succes for den skadesplag­ede Daniel Agger.

»Jeg stoppede jo lidt pludseligt. Jeg havde brug for at vaere vaek, men inden for det første halve år kunne jeg maerke, at jeg ikke kunne blive vaek,« sagde Daniel Agger, der samtidig slog fast, at »jeg har set fodboldver­denen indefra i mange år – jeg ved, hvad der fungerer.«

Og nu er den altså god nok: Daniel Agger skal for første gang vaere traener, når han til sommer afløser Auri Skarbelius, der i stedet skal vaere teknisk direktør for klubbens ejer, Capelli Sport.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark