Jyllands-Posten

Rekordmang­e køber faelles feriebolig­er i udlandet

Coronaåret 2020 blev et rekordår for virksomhed­erne 21-5 og Myhomes, der tilbyder danske familier at gå sammen om at købe feriebolig­er.

- CLAUS IVERSEN KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Det går strygende med at saelge faelles feriebolig­er til danskerne.

Selv om vi har vaeret mere eller mindre stavnsbund­ne til vort eget kongerige, udviklede coronaåret 2020 sig til et rekordår for virksomhed­erne 21-5 og Myhomes.

Her er konceptet, at hhv. 21 og 29 danskere går sammen om at købe fem feriebolig­er, som de så har mulighed for at bruge i gennemsnit 12 uger om året.

»Vi endte med at stifte i alt seks foreninger sidste år, og vi har allerede nu to fuldtegned­e foreninger, som bliver stiftet inden for de naeste par uger. Så interessen for at eje feriebolig­er sammen med andre er stigende. 2020 blev et rekordår for os,« siger Anders Køj, stifter af 21-5, der var den første virksomhed af sin slags i Danmark og i dag er den største.

Han frygtede, hvordan danskerne ville reagere, da Danmark lukkede ned i marts sidste år, men de har ikke holdt sig tilbage.

Indflytnin­g efter krisen

Ifølge ham spiller det formentlig ind, at der i snit går 15 måneder fra stiftelsen af en forening, til boligerne er købt og kan tages i brug.

»Mange har derfor brugt coronatide­n til at gå og drømme og glaede sig til boligerne, som alligevel først bliver indflytnin­gsklare på den anden side af krisen,« siger Anders Køj, der siden 2011 har solgt feriebolig­andele til mere end 700 danskere.

Det er først og fremmest feriebolig­er i Sydeuropa med plads til familien og venner på besøg, som er i højsaedet, når danskerne kaster deres penge efter faelles feriebolig­er.

Men 21-5 har for første gang stiftet en forening, som ejer boliger på egne breddegrad­er – i Hornbaek, Tisvilde, Skagen, Skaergårde­n ved Göteborg og en skihytte i Trysil i Norge.

Sverige

Spanien

Frankrig

Italien

Tyrkiet 2.027 Tyskland 1.693 Norge 1.177 UK 732 Graekenlan­d 639 Bulgarien 609

USA 572

Polen 390

Indien 329 Portugal 299 Thailand 255

Østrig 212

Schweiz 193

Finland 180 Kroatien 158

Ungarn 132

2.219 5.243

Myhomes melder også om historisk travlhed.

»Vi har aldrig haft så travlt, som vi har nu. Så sent som i søndags stiftede vi den seneste forening med såkaldte premium-boliger, hvor vi lige går et niveau op. Bare siden årsskiftet har vi stiftet to foreninger, og inden for kort tid har vi fuldtegnet en anden forening med såkaldte komfort-boliger med 29 familier, der hver isaer har lagt 1,2 mio. kr.,« siger Finn Christense­n, stifter og adm. direktør i Myhomes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark