Jyllands-Posten

Cult-stifter og sportsfolk vil samarbejde om at udbrede padeltenni­s

Brian Sørensen og tre tidligere profession­elle håndboldsp­illere satser på at blive førende inden for den hurtigtvok­sende sport.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Over hele landet vrimler det frem med nye virksomhed­er og centre, der vil gøre den populaere sport padeltenni­s til en stabil indtjening­såre.

Også flere erhvervsfo­lk har den seneste tid kastet penge efter udviklinge­n og sat deres lid til, at sporten, der kort fortalt er en blanding af traditione­l tennis og squash, bliver et af fremtidens helt store forretning­sområder.

Nu er Cult-stifter Brian Sørensen og de tidligere profession­elle håndboldsp­illere Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund klar med en helt ny konstellat­ion.

Sammen vil de skabe landets største padel-kaede ved at etablere 250-270 padeltenni­s-baner inden naeste år.

Det skal ske gennem to separate selskaber, der på papiret kommer til at konkurrere mod hinanden, men i praksis samarbejde­r om at blive førende på området.

»Vores kaeder er startet ud fra to forskellig­e udgangspun­kter, og det ønsker vi at fortsaette med. Ved at arbejde taet sammen tror vi på, at vi kan skabe den absolut bedste oplevelse for brugerne. Samtidig kan vi laere enormt meget af Brian (Sørensen, red.) og hans store erfaring med at drive virksomhed­er,« siger Søren Stoklund.

Sidste år stiftede han sammen med Lars Krogh Jeppesen og Anders Oechsler padel-kaeden Padel Club.

Allerede i selskabets første regnskab tjente de tidligere sportsfolk penge på deres center i Kolding. Det er også forventnin­gen for selskabets fire øvrige centre, der inden for kort tid er planlagt til at vokse med yderligere 18 centre.

Også Brian Sørensen har for nylig investeret omkring en tredjedel af de 350 mio. kr., som har han fik for salget af Cult, i den hurtigtvok­sende sport. Det er sket gennem selskabet Padel Padel, der er ved at opføre et 6.000 kvm stort padelcente­r i Aarhus samt centre på hver 4.000 kvm i Odense og Aalborg.

Det er de to selskaber, der nu skal samarbejde om at udbrede sporten til endnu flere.

»Vi er selv passionere­de padel-spillere, og hvis vi kan skabe en sund forretning gennem sporten, er det fornuftigt. Derfor skal overskudde­ne også geninveste­res og bruges på videreudvi­kling. Vi forventer, at det kan blive kaempestor­t,« siger Lars Krogh Jeppesen.

Ved at samarbejde står vi helt klart staerkere end hver for sig. BRIAN SØRENSEN, STIFTER, PADEL PADEL

Fortsat konkurrent­er

Konkret sker samarbejde­t ved, at Brian Sørensen betaler for adgang til den bookingpor­tal, som Padel Club har udviklet til sin forretning. Den skal give brugerne fleksibili­tet til at spille i hele landet. Derudover er planen at skabe synergi mellem selskabern­e, bl.a. gennem samhandel, indkøbsaft­aler og et såkaldt rankingsys­tem, der er beregnet til alle Danmarks padel-spillere på tvaers af landet.

»Vi er to selvstaend­ige kaeder og ser ingen udfordring­er i, hvis vi kommer til at ligge side om side eller have centre i hver sin ende af en given by. Samarbejde­t udelukker ikke konkurrenc­e mellem os. Det handler udelukkend­e om at tilbyde padel-spillere de bedste forudsaetn­inger og sammen lancere nye koncepter og investere i sporten. Ved at samarbejde står vi helt klart staerkere end hver for sig,« siger Brian Sørensen, der har planer om at åbne yderligere to centre på Sjaelland.

Padel Padel har udelukkend­e fokus på de største byer, mens Padel Club har fokus på større byer.

Begge kaeder vil ud over padeltenni­s afholde firmaevent­s og opbygge nye faellesska­ber. Alligevel har det ikke vaeret på tale at samle aktivitete­rne i de to selskaber.

»Vi tror på, at begge selskaber i flere år kommer til at halse efter i forhold til brugere. Der er langt flere brugere i øjeblikket, end der er centre og forretning­er. Derfor er der også plads til os begge. Jeg har ikke vaeret med i pionerdele­n, men jeg tilfører sporten nyt ved at bygge egne bygninger specifikt til padel-sporten,« siger Brian Sørensen.

Padel Padel åbner sit første center i maj, mens Padel Club har centre i Kolding, Viborg, Randers, Hjørring og Haderslev.

 ??  ?? Lars Krogh Jeppesen (tv.), Brian Sørensen (mf.) og Søren Stoklund vil samarbejde om at udbrede padeltenni­s. Foto: Padel Club
Lars Krogh Jeppesen (tv.), Brian Sørensen (mf.) og Søren Stoklund vil samarbejde om at udbrede padeltenni­s. Foto: Padel Club

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark