Jyllands-Posten

Onrobot rejser 118 mio. kr. i ny “dansker-runde“

Først kom der 185 mio. kr., og nu er kassen toppet op med 118 mio. nye kr. hos robotfirma­et Onrobot. Det gør det muligt at rykke hurtigt på nye opkøb, forklarer direktøren.

- JESPER KILDEBOGAA­RD jesper.kildebogaa­rd@finans.dk

Det er kun tre måneder siden, at Onrobot senest kunne melde om en ny kapitalind­sprøjtning.

Men nu er det sket igen, denne gang en pulje på 118 mio. kr. fra en skare af forskellig­e danske investorer, store og små.

Onrobot skal nemlig bruge en del penge til at fylde benzin på vaekstplan­erne, men har også fået smag for opkøb af små robotfirma­er med et speciale, som lige passer ind på hylderne. Og så er det praktisk med en gruppe af investorer og medejere, som kan rykke hurtigt.

»Vi kunne have valgt nogle få store investorer fra udlandet, og vi var i dialog med flere, men de flytter sig ikke så hurtigt, som private danske investorer gør i disse tider. Så vi har fået en rigtig staerk investorba­se nu, med dybe lommer. Hvis vi ser en god mulighed for et opkøb og skal rykke hurtigt, så er det rart med aktionaere­r, som både har midlerne og evnen til at handle på det,« siger Enrico

Krog Iversen, direktør for Onrobot.

Mens det danske robot-fyrtårn Universal Robots har fået enorm succes med selve robotarmen, har Onrobot kastet sig over “hånden“, som bliver monteret for enden af armen. Afhaengigt af om det er aeg eller elektronik, der skal løftes rundt på, skal der helt forskellig­e løsninger til.

Vil tredoble omsaetning­en

Med en fortid som direktør for Universal Robots fra 2008 til 2016 har Enrico Krog Iversen allerede én gang taget et dansk robotselsk­ab fra startup-status til en stor spiller på det globale marked. Onrobots mål er at tredoble omsaetning­en i år, men hvad omsaetning­en lyder på, er indtil videre en hemmelighe­d.

Nu handler det om at få sat både salgsarbej­de og produktudv­ikling i et højere gear, for verdensmar­kedet er ved at vågne op efter et år med corona.

»Der har vaeret en negativ påvirkning pga. corona, fordi vi ikke kunne rejse ud og besøge virksomhed­er, men vi har stadig haft en ret staerk vaekst. Nu er der god optimisme mange steder. I USA er der absolut optimisme og fremdrift, men også Japan og Kina er kommet ud på den anden side,« siger Enrico Krog Iversen.

Med omkring 300 mio. kr. i kassen på tre måneder og samlet 932 mio. kr. rejst gennem årene er det planen, at

Onrobot nu skal kunne komme på vingerne og give overskud uden mere støtte fra investorer­ne.

»Nu skal vi lykkes med de penge, vi har rejst, og de folk, vi har ombord. Vi er kun tre år inde i vores levetid, så der vil altid vaere småsten og forhindrin­ger på startbanen. Der er rigtig meget, der skal lykkes,« siger robotdirek­tøren.

Men med masser af ny kapital og en raekke nye produkter på hylderne, som skal ud over rampen, er han optimistis­k. Nu handler det om at få skruet op for salg og marketing.

»Vi sendte mange nye produkter på markedet sidste år og i 1. kvartal i år. Nu skal vi ud og saette gang i salget af dem,« siger direktøren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark