Jyllands-Posten

Ambu og grønne aktier til tops i påskefest på børsen

-

Med Ambu og en grøn duo beståen- de af Vestas og Ørsted i front gik de danske aktier onsdag på påskeferie klaedt helt i grønt.

Efter en lidt langsom start steg C25-indekset gradvist i løbet af dagen og endte med en solid stigning på 1,46 pct. til 1.689,80.

Der har til tider vaeret høj bølgegang og store udsving i løbet af 1. kvartal, hvor C25-indekset samlet er steget med 0,8 pct.

Aktierne er dog generelt dyre efter store stigninger i løbet af saerligt anden halvdel af sidste år. Alligevel kan 2021 sagtens byde på et fint afkast, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanaly­sechef hos Sydbank.

»Prisfastsa­ettelsen er markant højere end historisk, men ikke af den grund nødvendigv­is en forløber for negative aktieafkas­t. Fortsatte lavrente- og likviditet­slykkepill­er og massive finanspoli­tiske stimuli ligner et nødvendigt fundament for fortsat høje kursstigni­nger, men over det naeste års tid må der ske en vis aftrapning,« skriver han i en analyse.

DSV sikrede endnu en rekord

Med fremme i C25-indekset onsdag var også DSV Panalpina, som igen sikrede sig en rekord med sin stigning på 2,6 pct. til 1.244,50 kr.

DSV har fået løftet sit kursmål hos den britiske storbank HSBC til 1.100 kr. fra 980 kr.

Den neutrale anbefaling ”hold” er samtidig gentaget ifølge data fra Bloomberg News.

Sent tirsdag løftede også Deutsche Bank sit kursmål for DSV – til 1.330 kr. fra 1.280 kr. Her er anbefaling­en fortsat ”køb”.

Vestas henter seks ordrer

Vindmøllep­roducenten Vestas var understøtt­et af seks ordrer på første kvartals sidste dag, hvor flere kan komme til efter markedets lukketid.

Mod afslutning­en på de enkelte kvartaler kommer der således gerne flere ordrer, som skal nå at komme med i bøgerne.

De ordrer, der inden markedets lukning var offentligg­jort, havde en samlet kapacitet på 357 megawatt (MW).

Der er tale om to japanske ordrer på henholdsvi­s 43 MW og 42 MW, en irsk på 30 MW, en ordre til Spanien på 50 MW, en finsk ordre på 90 MW og en graesk ordre på 102 MW.

Vestas-aktien steg med 4,6 pct. til 1.302 kr.

Generelt var der rift om de grønne aktier i Europa, og herhjemme kunne det også aflaeses på energisels­kabet Ørsted.

Selskabet var desuden understøtt­et af, at det skal udvikle et af verdens største vedvarende brintanlae­g med kobling til industriel efterspørg­sel i Holland og Belgien.

Ørsted-aktien steg med 2,6 pct. til 1.024,50 kr.

Helt i toppen af C25-indekset steg Ambu-aktien med 6,1 pct. til 297,90 kr. uden selskabssp­ecifikke nyheder som umiddelbar forklaring.

Storbank foretraekk­er Tryg

Den schweizisk­e storbank UBS indledte daekning af aktierne i forsikring­sselskaber­ne Tryg og Topdanmark, skrev PLX AI.

Tryg har fået den positive anbefaling ”køb”, mens Topdanmark­daekningen omvendt er indledt med den negative anbefaling ”saelg”.

Kursmålet for Tryg er fastsat til 162 kr., og Topdanmark­s kursmål er 261 kr.

Tryg-aktien faldt 0,1 pct. til 149,60 kr. trods den positive anbefaling, og Topdanmark bakkede 0,8 pct. til 290,20 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark