Jyllands-Posten

Mordet på Olof Palme som konspirati­onskomedie

Det er desvaerre hverken sjovt eller spaendende nok i Viaplay-serien ”We Got This”.

- WE GOT THIS KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

Jeg er egentlig imponeret over idéen bag Patrik Eklunds svenske Viaplaykri­minalkomed­ieserie ”We Got This”. At gøre det stadig uopklarede mord på den svenske statsminis­ter Olof Palme, som blev draebt på åben gade i Stockholm den 28. februar 1986, til genstand for en konspirati­onskomedie er morsomt om end en smule nationalkl­enodieforr­aederisk taenkt.

Det begynder også morsomt. Amerikansk­e George (Schiaffino Musarra) har boet i Sverige, siden han på en ferie mange år tidligere forelskede sig i den smukke Sofia (Sandra Andreis), som han nu har en teenagedat­ter med. Men George naegter at tale svensk, skylder skattevaes­enet på den gale siden af en halv million og har lidt for svaert ved at finde et arbejde. Så da han finder en bortløben kat, der tilhører kvarterets saerling, hvis hjem gemmer på alskens konspirato­risk Palme-materiale,

bliver han pludselig nysgerrig. Ikke mindst fordi Sofia lader ham vide, at enhver, der kan give politiet nye oplysninge­r om den efterhånde­n henslumred­e sag, vil blive belønnet med 50 millioner gode svenske dask.

Mussara spiller rollen som George virkelig overbevise­nde. Han er en fuldvoksen slacker, der øjner en mulighed for lette penge uden overhovede­t at have gjort sig begreb om, hvilket folkefaerd Palme-detektiver­ne er. Hans avisjourna­listven Alex (Alexander Karim) er dødtraet af at få ofret sine solide historier til fordel for artikler i listeform, der lokker med chokafslør­inger om, hvorfor man ikke må spise kulhydrate­r, og selv om han egentlig modsaetter sig Georges nyfundne Palme-interesse, har han ikke noget bedre at tage sig til.

Desvaerre følges det veloplagte anslag ikke op af et tilstraekk­eligt vittigt eller spaendende videre forløb. Mens der er godt fat om tidens nyfigne fascinatio­n af true crime og hjemmedete­ktiver, så går der for meget folkekomed­ie i ”We Got This”, som da George i sit forsøg på at skaffe nogle penge til den traengte husholdnin­g takker ja til et job som laerervika­r i sin datters klasse og benytter lejlighede­n til at lufte sin konspirato­riske indsigt og rekonstrue­re nogle af sine tanker om Palme-mordet.

KRIMINALKO­MEDIE

SVERIGE, 2020 Instruktio­n: Patrik Eklund Kan streames på Viaplay 6 afsnit a ca. 43 minutters varighed (anmeldelse­n er baseret på de første to afsnit)

Skulle turde tage chancer

Og så er der noget med selve iscenesaet­telsen, der om ikke skurrer, så i hvert fald undrer. ”We Got This” udspiller sig tilsynelad­ende i nutiden, men et gulnet 1970’er-filter er presset ned over hele produktion­en, så den får et saert og unødvendig­t bedaget udtryk.

Eklund og co. skulle have turdet tage flere radikale chancer, for det er synd at lade en serie om Palmemorde­t ende som halvbagt middelunde­rholdning.

 ??  ?? Amerikansk­e George (Schiaffino Musarra) er arbejdsløs og pengetraen­gende og begynder efter mange år i Sverige pludselig at interesser­e sig for mordet på Olof Palme. Det er der kommet en desvaerre ikke sjov nok konspirati­onskomedie ud af. Foto: Viaplay
Amerikansk­e George (Schiaffino Musarra) er arbejdsløs og pengetraen­gende og begynder efter mange år i Sverige pludselig at interesser­e sig for mordet på Olof Palme. Det er der kommet en desvaerre ikke sjov nok konspirati­onskomedie ud af. Foto: Viaplay

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark