Jyllands-Posten

Futuristis­k MPV

På vej til Danmark

-

Den ligner noget, som er taget ud af en science fiction-film, men den er god nok. Hyundai Staria kommer i produktion, og den lanceres også i Danmark.

MPV’en, som er designet i en ganske enkel streg, naermest som et stykke håndsaebe, og med en glat front, hvor kun lygterne og et tvaergåend­e LED-lysbånd skiller sig ud, er netop vist af Hyundai.

Hyundai-folkene bag Staria beskriver kabinen som en lounge i et stort krydstogts­skib. Her er plads til op mod syv, ni eller endda 11 om bord, og der er lagt vaegt på funktional­iteten. Ifølge Hyundai er der tale om den første bil med det såkaldte ”inside out design”, hvor bilen er bygget op omkring selve funktional­iteten.

De dyreste varianter byder således på helt specielle features. I versionern­e med syv saeder kan saederne på anden raekke laegges tilbage elektrisk i en speciel komfort-position, som ovenikøbet indretter sig efter personens vaegt. I versionern­e med ni saeder kan disse på anden raekke drejes rundt, så man her kan have naeserne mod passagerer­ne i tredje raekke. Ifølge Hyundai bliver der tale om en premium-MPV, der både kommer i versioner for familier og business-brug, så den favner bredt.

Der kommer flere laengder af Staria. Det bliver der afsløret mere om ved en større praesentat­ion i løbet af de naeste par måneder.

Den danske Hyundai-importør kan ikke på nuvaerende tidspunkt sige, hvornår bilen vil vaere på gaden herhjemme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark