Jyllands-Posten

Seat på vej med elbil

Nummer to

-

Mens markedet for elbiler endnu er forholdsvi­s jomfruelig­t, forsøger Seat at finde en niche, hvor maerket kan koge noget af sit sportslige og spansk designinsp­irerede dna ned til den berømte bouillonte­rning. Det sker i første omgang med en elbil fra Seats sportslige Cupra-division, nemlig den høje Cupra el-Born

SUV, som bl.a. matcher VW ID.3, og som kommer på markedet senere i år.

Den får i 2024 følgeskab af den noget større Cupra Tavascan, som ligger på linje med ID.4. Tavascan skal dog vaere mere sportsligt sat op og skal f.eks. konkurrere mod Ford Mustang Mach- E, Tesla Model Y og Audi Q4 e-tron.

Den nye model ligner det koncept, som blev vist på IAA-messen i Frankfurt tilbage i 2019. Det betyder, at de første Tavascan-modeller får en batteripak­ke på 77 kWh som i

Long Range-versionern­e af VW ID.3 og ID.4. De to elmotorer i bilen ventes at yde 306 hk, mens 0-100 km/t. klares på 6,5 sek., og raekkevidd­en bliver 450 km. Tavascan skal angiveligt ikke produceres på Seats fabrik i spanske Martorell. Den nye el-Born skal produceres i tyske Zwickau, hvor ID.4 også bygges, og Tavascan kan meget vel også blive samlet her.

Sammen med den nye model vil Seat med Cupra i front nu også forsøge at indtage en raekke nye markeder, hvor elbiler har fået fat. Det gaelder isaer i Sydøstasie­n med Australien som første stop.

»Australien er et ungt marked, og Cupra er et ungt maerke. Kunderne er på udkig efter nye maerker. Det er høje indkomster i middelklas­sen, og det er et samfund med fremdrift. Så vi er sikre på, at Cupra kan blive en succes her,« lyder det fra Wayne Griffiths, som er chef hos Cupra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark