Jyllands-Posten

Mitsubishi er tilbage i Danmark med høj plug-in hybrid

Efter at vaere på vej ud, er Mitsubishi nu på vej tilbage igen herhjemme. Dog i første omgang kun med den facelifted­e firehjulst­rukne plug-in hybrid, Eclipse Cross PHEV.

- JENS OVERGAARD

Tingene kan gå hurtigt i bilbranche­n. Det gaelder også hos Mitsubishi. Det er kun få måneder siden, at maerket meldte ud, at det traekker sig fra Europa og dermed også Danmark.

Men den beslutning er nu trukket i land. Det betyder, at maerket stadig vil vaere til stede herhjemme. Det bliver dog i første omgang med et yderst smalt modelprogr­am, der kun omfatter én model, nemlig den facelifted­e Eclipse Cross Plug-in Hybrid, som nu kommer til Danmark for første gang.

Mitsubishi havde ellers fået godt fat med Outlander Plug-in Hybrid, der netop er lanceret i en ny generation. Den er dog foreløbig ikke tiltaenkt Europa. Her har Eclipse Cross, som i størrelse matcher en VW T-Roc, den fordel, at modellen i forvejen er typegodken­dt til Europa.

»Det her er en måde for Mitsubishi at komme ind i Europa på, og det passer godt med, at Mitsubishi vil vaere et grønt maerke,« siger Jesper Hermann, der er pressechef for Mitsubishi, som importeres af Interdan-gruppen.

Der er flere årsager til, at den danske importør nu vil satse på maerket igen, fortaeller Jesper Hermann.

»Alene på grund af Eclipse PHEV har maerket sin berettigel­se. Der er plads i markedet til en model som Eclipse, der både er en plug-in hybrid og en slider, der her har et avanceret firehjulst­raek. Hvis vi får mulighed for flere, nye elektrific­erede modeller, vil der vaere yderligere muligheder på markedet,« siger Jesper Hermann.

Flere modeller i støbeskeen

Mitsubishi har nemlig også meldt ud, at man har lavet en aftale med Renault, som er en del af samme alliance. Den betyder, at der kommer Clio og Captur-modeller med Mitsubishi-diamanten på snuden. Det sker i 2023.

Jesper Hermann kan dog endnu ikke sige, om de vil finde vej til Danmark.

»Men vi har forhåbning­er, og vi følger det med interesse,« siger han

Det er i alle tilfaelde modeller, som vil passe godt ind i det danske marked, hvor en model som Space Star, der ligger mellem mikro- og miniklasse­n, en overgang solgte paent.

Renault har også flere elbiler på vej, herunder en hatchback på størrelse med Renault Megane i 2022 og en SUV-version af den samme model året efter, og det kunne også vaere bud for Mitsubishi. Men intet er officielt her.

Det er de nuvaerende Mitsubishi forhandler­e, som fortsaette­r med maerket, og den facelifted­e Eclipse Cross PHVE forventes at vaere i salgslokal­erne fra maj. Men priserne er endnu ikke på plads.

Eclipse kom på markedet i 2017 og har netop fået et facelift. Den bygger på samme teknologi som den kendte Outlander PHEV. Det betyder, at en 2,4 liters benzinmoto­r på 98 hk fungerer sammen med to elmotorer. Her yder motoren på forakslen 82 hk, mens motoren på bagakslen yder 95 hk, hvilket giver en systemydel­se på 188 hk, hvoraf de 177 hk er rent elektriske. Det betyder ifølge importøren, at bilen har let ved at traekke en trailer, køre off road eller køre med tung last ved ren el kørsel.

Duelighede­n traekkes også op ved, at bilen kan have 1.500 kg på krogen. Modellen er med faceliftet gjort mere stabil i karrosseri­et, hvilket ifølge fabrikken giver et mere effektivt firehjulst­raek. Det permanente firehjulst­raek fordeler kraefterne mellem for- og baghjul få vejgrebet bliver det bedste hele tiden.

Foraeldet ladeteknol­ogi

Batteriet på 13,8 kWh giver en officiel raekkevidd­e på 45 km, hvilket er i underkante­n af dagens standard. Den kan oplade med 3,7 kW som det er tilfaeldet med de fleste andre plug-in hybrider i denne klasse. Der er dog mulighed for noget så sjaeldent som hurtigladn­ing med op til 50 kW, men det er via det foraeldede Chademolad­estik, der ikke findes saerligt mange steder laengere.

MITSUBISHI

 ??  ?? Den facelifted­e Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, som klarer 45 km på strøm, bliver den foreløbigt eneste model hos de danske forhandler­e. Men flere kan følge. Foto: Mitsubishi
Den facelifted­e Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, som klarer 45 km på strøm, bliver den foreløbigt eneste model hos de danske forhandler­e. Men flere kan følge. Foto: Mitsubishi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark