Jyllands-Posten

Danmark holder fast i kontrolreg­imet

-

Selvom Sverige åbnede graensen for alle coronafri danskere den 31. marts, er den danske regering tilsynelad­ende fuld af uvilje i forhold til sine egne borgere.

JP beretter 28/3, at regeringen fortsat afviser de mere end 10.000 danske familier, som ikke har haft mulighed for at besøge deres ødegård eller sommerhus i Sverige i snart fire måneder.

Enhver ødegårdsej­er ved, at det kun er en tåbe, som ikke frygter den svenske vinter.

Ødebeligge­nde huse i streng svensk vinterfros­t er udsat for adskillige trusler, som kan holde ødegårdsej­eren vågen om natten.

Der er risiko for indbrud fra omrejsende tyvebander. Spraengte vandrør kan følge efter frostskade­r fra elafbrydel­ser eller knuste vinduer. Brandskade­r eller ødelaeggen­de besøg fra skovens små og store dyr kan forvandle ødemarkens hjerterum til en tragedie.

Derfor er alle ødegårdsej­ere klar over behovet for at holde opsyn med familiens svenske aedelsten gennem vinterperi­oden.

Vi havde alle set frem til, at den svenske regering lagde en daemper på panikken og f.eks. gav tilladelse til, at man kunne aflaegge ødegården besøg under løfte om ikke at gøre unødigt ophold undervejs.

Det ville i givet fald vaere det samme krav, der bliver stillet til danskere, som vil bruge en korridor gennem Sverige for at kunne besøge Bornholm.

Nu åbner Sveriges regering for de pressede ødegårdsej­ere.

Men Danmark holder fast i forbudsog kontrolreg­imet.

Tilsynelad­ende magter den danske regering ikke at skelne mellem forlystels­estraengen­de danskere, som vil besøge svenske vaertshuse eller indkøbscen­tre, og danske familier, der har et absolut anerkendel­sesvaerdig­t formål, når de vil drage omsorg for familiens ejendom.

De fleste danskere støtter kontrol og forbud, når det er absolut nødvendigt for at bremse corona.

Men regeringen svaekker opbakninge­n med meningsløs­e restriktio­ner.

Vel har regeringen fastslået, at »hope is not a strategy«, men det er meningsløs­hed vel heller ikke?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark