Jyllands-Posten

Lønstrups traenerkar­riere tog pludselig en drejning

Christian Lønstrup havde stor succes som spiller og traener, inden han endte i en opsigtsvae­kkende sag.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Der er mange steder at begynde fortaellin­gen om Christian Lønstrup.

Mange københavne­rne vil huske ham som den elegante midtbanesp­iller, der var med siden stiftelsen af FC København i 1992 og siden da var med til at vinde fire mesterskab­er efter 253 kampe for klubben.

I Helsingør skabte han eufori ved at blive den traener, der førte FC Helsingør op i Superligae­n for første gang nogensinde.

Oprykninge­n i 2017 gjorde ham endnu mere eftertragt­et hos større klubber som Sønderjysk­e, der tidligere havde vaeret i dialog med den fremadstor­mende traener.

Handlede rigtigt

Derfor var det også overrasken­de, da Christian Lønstrup skiftede til 1. divisionsk­lubben FC Roskilde i sommeren 2018. Det var her, at karrieren pludselig tog en drejning, da han endte i en af de mest opsigtsvae­kkende sager i dansk fodbolds nyere tid.

Efter en kamp i maj 2019 blev FC Roskilde-traeneren tippet om, at flere af klubbens spillere skulle have haft en interesse i at spille imod deres eget hold.

Christian Lønstrup konfronter­ede spillerne med sin mistanke om matchfixin­g, hvilket senere blev undersøgt af Midt- og Vestsjaell­ands Politi.

Imens blev Christian Lønstrup først suspendere­t som traener og siden fyret af ejeren Carsten Salomonsso­n, der mente, at traeneren havde håndteret sagen forkert.

Christian Lønstrup har imidlertid fastholdt, at han ikke fortryder noget.

»Jeg har ikke gjort noget forkert i den her sag. Jeg synes faktisk, at jeg har gjort dansk fodbold en tjeneste. Jeg kunne ikke have gjort andet,« har Christian Lønstrup udtalt til TV 2.

Efter naesten et års efterforsk­ning besluttede politiet at droppe sagen i marts 2020. Siden da har Christian Lønstrup fastholdt sin mistanke, men også fokuseret på at komme videre i karrieren. Det har i første omgang ført ham til Hillerød Fodbold i den tredjebeds­te raekke, hvor der kan blive skabt et nyt lag i fortaellin­gen om Christian Lønstrup.

Christian Lønstrup, traener, tidl. fodboldspi­ller, Gentofte

 ??  ?? Christian Lønstrup er i dag traener for Hillerød Fodbold, som spiller i den tredjebeds­te raekke. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen
Christian Lønstrup er i dag traener for Hillerød Fodbold, som spiller i den tredjebeds­te raekke. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark