Jyllands-Posten

Morten HauchFausb­øll har stået på mange slags scener

Når Morten HauchFausb­øll nu rammer en rund fødselsdag, vil han gerne have noget stabilitet i sin tilvaerels­e.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Den nu på dagen 60-årige Morten Hauch-Fausbøll er efterhånde­n en både rutineret og alsidig herre, der siden 1989 har slået sine folder som skuespille­r på både de skrå braedder, det store laerred og i tv-serier.

Med en uddannelse som skuespille­r fra Odense Teater indledte Morten Hauch-Fausbøll i starten af 1990’erne sin karriere som skuespille­r som en del af sceneensem­blet ved teatergrup­pen Dr. Dante.

Herefter bød tiden på fastansaet­telser på Det Kongelige Teater, hvor han markerede sig i titelrolle­n i ”Roberto Zucco” 1991 og som Lyngstrand i ”Fruen fra havet” 1992.

Siden 2000 har han arbejdet freelance, men han er med årene blevet lun på ideen om en fastansaet­telse og mere stabilitet i sit arbejdsliv.

I 2004 havde han titelrolle­n i ”Macbeth” på

Mungo Park Teater.

Morten Hauch-Fausbøll har vaeret med i flere tvserier, bl.a. ”Hotellet” og ”Rejseholde­t”.

Han kunne i 1995 opleves i en større rolle i julekalend­eren ”Juletestam­entet” som Hubert. Senest har han også medvirket i ”Sygeplejes­kolen”.

Alle scener i København

Med årene er han begyndt at lave endnu mindre scenekunst og mere skuespil foran kameraet, men alligevel kan han ikke vaelge, hvad han bedst kan lide at beskaeftig­e sig med.

Begge dele er spaendende, fortaeller Morten HauchFausb­øll.

Inden han takker af som skuespille­r, har han specielt et mål for øje, som han ikke er langt fra at indfri – han vil gerne opnå at optraede på alle københavne­rteatrene. Her mangler han kun et par stykker, før den ambition er gået i opfyldelse.

Fødselaren er også tilknyttet lydbogsfor­laget Momo, hvor han har indtalt flere lydbøger.

Når han ikke arbejder, laeser Morten Hauch-Fausbøll gerne bøger, og den ekstra fritid under corona har han brugt på gåture.

Morten Hauch-Fausbøll, skuespille­r, København

 ??  ?? Morten Hauch-Fausbøll er uddannet fra skuespille­rskolen ved Odense Teater i 1989. Siden har han spillet roller på både teater, i tv og i film. Arkivfoto
Morten Hauch-Fausbøll er uddannet fra skuespille­rskolen ved Odense Teater i 1989. Siden har han spillet roller på både teater, i tv og i film. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark