Jyllands-Posten

Kritiker røg ud af bestyrelse­n – men hans kamp er ikke slut

Bo Belhage har vaeret kritisk over DCUformand Henrik Jess Jensen, senest i forbindels­e med unionens regnskab.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Én ting er, at Bo Belhage ikke laengere skal vaere en del af bestyrelse­n i Danmarks Cykle Union (DCU). Onsdag aften blev han ekskludere­t efter en afstemning, hvor 22 ud af de 35 deltagende fra repraesent­antskabet stemte for et mistillids­votum.

Det betyder dog ikke, at han har opgivet sin kamp:

»Der er selvfølgel­ig noget indsigt, der bliver svaerere at få. Men jeg vil fortsat kaempe for, at vi har en ordentlig og demokratis­k organisati­on. Jeg har kaempet for åbenhed og aerlighed, og det vil jeg holde fast i,« siger Bo Belhage.

Eksklusion­en kom på en ekstraordi­naer kongres efter initiativ fra den øvrige bestyrelse. De mente bl.a., at Bo Belhage havde fremsat injurieren­de beskyldnin­ger og laekket oplysninge­r. Formand Henrik Jess Jensen håber nu på arbejdsro for bestyrelse­n.

Netop Henrik Jess Jensen er flere gange blevet kritiseret af Bo Belhage, både før og efter at DCU-formanden fik kritik af Etisk Komité under Danmarks Idraetsfor­bund i 2020.

Det handlede om tre sager, som Jyllands-Posten afdaekkede med anklager om, at Henrik Jess Jensen havde blandet sig i sager om sin datter og sad med til det møde, da amatør-VM blev placeret i Aalborg, hvor han er leder af afdelingen for infrastruk­tur og veje. Bo Belhage fik også kritik for at »foretage skjulte lydoptagel­ser« under bestyrelse­smøder.

I februar blussede uroen atter op, da Belhage naegtede at godkende årsregnska­bet.

Han savnede uddybning af udgifter, der var samlet under et uspecifice­ret punkt i regnskabet.

Det viste sig bl.a. at indeholde regninger på over 200.000 kr., der kan føres tilbage til formandens forsøg på at forsvare sig mod anklagerne og undersøgel­sen fra den etiske komité.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark