Jyllands-Posten

Kasi-Jesper Nielsens holdingsel­skab skal lukkes

Dacamase Holding er taget under likvidatio­n. »Vi vil gerne have styr på selskabet,« siger advokat Boris Frederikse­n, der håndterer flere af Kasi-familiens konkursram­te selskaber.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

I juli 2019 ”opskrev” Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, vaerdierne i sit personlige selskab Dacamase Holding med 1,5 mia. kr.

Det annoncered­e den kulørte erhvervsma­nd i et opslag på sociale platforme med en skjult henvisning til udviklinge­n af den igangvaere­nde voldgiftss­ag mod smykkekonc­ernen Pandora, som Jesper Nielsen og hans familie kraever over 2 mia. kr. af.

Men ”opskrivnin­gen” er aldrig slået igennem i Dacamase Holdings regnskaber. Nu er selskabet så taget under likvidatio­n, hvilket vil sige, at alle aktiver skal saelges, og alle kreditorer betales.

Boris Frederikse­n fra Advokatfir­maet Poul Schmith er indsat som likvidator i Dacamase

Holding. Han er i forvejen kurator i flere af Kasi-familiens selskaber og fortaeller, at det også kan ende med en konkurs for Dacamase Holding.

Meldt til politiet

»Det var et nødvendigt skridt at få kontrol over Dacamase Holding, og likvidatio­nen er et forsøg på at få samlet alt under én hat. Vi vil gerne have styr på selskabet og isaer Jesper Nielsens del af selskabsst­rukturen, da vi har set dokumentat­ion for, at salget af miniandele i den potentiell­e earn-out-betaling er fortsat i Dacamase Holding, efter man ikke laengere kunne saelge andele fra Kasi ApS,« siger Boris Frederikse­n.

Netop salget af miniandele i den potentiell­e earn-out-betaling, som Kasi-familien og Pandora slås om, har ført til, at Boris Frederikse­n har lavet en politianme­ldelse af Kasifamili­en og indstillet ham til en sag om konkurskar­antaene.

Salget af miniandele til over 500 investorer blev i første omgang lavet fra Kasi ApS og uden accept fra selskabets største kreditor, som ellers skulle give tilladelse til sådan en dispositio­n.

Samtidig blev pengene fra salget af andele – 13,8 mio. kr. – overført fra Kasi ApS til smykkesels­kabet Amazing Jewelry ApS.

Familien naegter at betale

De 13,8 mio. kr. har Boris Frederikse­n kraevet tilbagebet­alt til Kasi-konkursboe­t. Men det naegter familien Nielsen, og de 13,8 mio. kr. er derfor forblevet i ”kreditorly”.

For nylig kunne Jesper Nielsen fortaelle på Facebook, at Amazing Jewelry bliver lukket, herunder den fysiske flagskibsb­utik på Strøget i København. Fremadrett­et

bliver de digitale aktivitete­r af Amazing Jewelry videreført i et andet selskab.

Boris Frederikse­n har tidligere luftet muligheden for at begaere Amazing Jewelry konkurs i forsøget på at få pengene fra salget af miniandele.

Uenig i fortolknin­g

Han har på nuvaerende tidspunkt ingen kommentare­r til, om han har noget med lukningen af Amazing Jewelry at gøre.

Jyllands-Posten har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen. Men han er ikke vendt tilbage på henvendels­erne.

I august 2020 erklaerede han sig dog uenig i Boris Frederikse­ns fortolknin­g af, at salget af miniandele har vaeret håndteret på en forkert og muligvis ulovlig måde.

»Vi og vores advokat er uenige i Boris Frederikse­ns fortolknin­g. Jeg bestrider, at de penge (13,8 mio. kr.) tilhører konkursboe­t, og vil kaempe for de penge, hvis vi ender med at tabe earn-out-sagen,« sagde han.

Jesper Nielsen gik i november 2020 personligt konkurs.

 ??  ?? Jesper Nielsen, også kendt som Kasi-Jesper, gik personligt konkurs i november 2020. Arkivfoto: Polfoto
Jesper Nielsen, også kendt som Kasi-Jesper, gik personligt konkurs i november 2020. Arkivfoto: Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark