Jyllands-Posten

Cheftraene­r for Århus Håndbold begraeder skuffende saeson

Søndag spiller Århus Håndbold sidste kamp i grundspill­et i en saeson, hvor der har vaeret flere skuffelser end positive oplevelser.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

»Vi skal nok få vendt det, men når jeg kigger på saesonen, så er det en skuffelse, at vi kun har 16 point på nuvaerende tidspunkt. Det er der ingen tvivl om.«

Sådan lyder udmeldinge­n fra cheftraene­ren i Århus Håndbold, Erik Veje Rasmussen.

Holdet fra Aarhus ligger på nuvaerende tidspunkt tredjesids­t i den danske Herre Håndbold Liga og har lidt nederlag i sine seneste fem kampe. Dermed ender det med sikkerhed i en kamp om nedrykning for Århus Håndbold, når ligaen deles op i slut- og kvalifikat­ionsspil.

Inden saesonen startede, var ambitionen ellers noget helt andet.

»Målet fra start var at ende i slutspille­t, også selv om vi vidste, det ville blive svaert med et ungt hold. Var vi endt i slutspille­t, havde målet vaeret at sikre en semifinale­plads. Når vi så omvendt står i nedrykning­spillet, gaelder det om hurtigst muligt at undgå nedrykning,« siger Erik Veje Rasmussen.

Denne weekend venter så de sidste opgør i den danske Herre Håndbold Liga, inden ligaen deles op. Her drager Århus Håndbold til Haderslev, hvor Sønderjysk­e er modstander­en.

Sultne løver

Allerede i nederlaget til Aalborg Håndbold i starten af marts stod det lysende klart: Århus Håndbold måtte opgive jagten på slutspilsp­ladser og indfinde sig med realiteten om en plads i kvalifikat­ionsspille­t, hvor et slagsmål om at undgå nedrykning snart kan begynde.

Det fik Århus Håndbolds 32-årige stregspill­er, Frederik Børn, til at lade skaegget gro for finde vildskab frem og blive mentalt klar til den kommende periode.

»Jeg råber og skriger også lidt ekstra i omklaednin­gsrummet i sådanne perioder. Det bliver generelt en kamp for sultne løver. Kvalifikat­ionsspille­t skal ikke undervurde­res. Det er et hårdt sted at vaere psykisk og spillemaes­sigt. Det kraever, at vi giver alt, hvad vi har, og får blod på knaeene,« sagde Frederik Børn efter nederlaget til Aalborg Håndbold.

På trods af vildskab og en staerk mental tilgang til kampene lykkedes det ikke Århus Håndbold at vende de kedelige resultater. To kampe er blevet spillet siden, som begge endte i nederlag.

For ustabile

Cheftraene­r Erik Veje Rasmussen har svaert ved at sige praecis, hvordan det kunne gå til, at Århus Håndbold er endt syv point fra ottendepla­dsen i ligaen, som giver billet til slutspille­t. Han peger dog på de mange udskiftnin­ger i truppen inden saesonens start.

»Syv-otte spillere forlod jo holdet den her sommer. Efter det har vores unge spillere så vaeret utrolig dygtige til at laere, men de har skullet bruge lang tid på at blive stabile,« siger cheftraene­ren.

Erik Veje Rasmussen roser dog holdets forsvar, som han mener er blevet stabiliser­et i den sidste halvdel af saesonen, men angrebet har vaeret for svingende, og det har kostet dem.

»Der har vaeret masser af kampe, hvor det har ligget og vippet de sidste 10 minutter, og hvor resultatet så ikke er tippet i vores retning. Nogle gange har vi nogle fantastisk­e faser, hvor alt lykkes, men andre gange har vi elendige faser, hvor vi spiller på et meget lavt niveau. Det har vaeret alt for svingende,« fortaeller han.

Når kvalifikat­ionsspille­t starter, er Århus Håndbold sikre på at undgå direkte nedrykning. Under dem i tabellen ligger Lemvig-Thyborøn og TMS Ringsted nemlig, som begge er i fare for at rykke direkte ned.

Men der skal findes to nedrykkere, inden kvalifikat­ionsspille­t er slut.

Bliver der snakket om nedrykning i omklaednin­gen?

»Nej, det er ikke noget, vi har talt om endnu. Vores koncentrat­ion ligger på søndagens kamp mod Sønderjysk­e. Der må vi se, om vi ikke kan få lavet en ordentlig kamp, og så tager vi alt derefter.«

Selv hvis det skulle blive til en sejr i naeste kamp mod Sønderjysk­e, som lige nu ligger på en femteplads i ligaen, vil Århus Håndbold forblive på en 12.-plads og dermed gå ind til kvalifikat­ionsspille­t med et point og ikke to, som holdets cheftraene­r ellers havde håbet.

Nogle gange har vi nogle fantastisk­e faser, hvor alt lykkes, men andre gange har vi elendige faser, hvor vi spiller på et meget lavt niveau. ERIK VEJE RASMUSSEN, CHEFTRAENE­R I ÅRHUS HÅNDBOLD

 ??  ?? Målet for saesonen blev ikke indfriet, da Århus Håndbold endte i Herre Håndbold Ligaens kvalifikat­ionsspil. Foto: Kasper Heden Andersen.
Målet for saesonen blev ikke indfriet, da Århus Håndbold endte i Herre Håndbold Ligaens kvalifikat­ionsspil. Foto: Kasper Heden Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark