Jyllands-Posten

”Two Weeks to Live” er hverken spaendende eller morsom nok

En løgn om verdens undergang igangsaett­er et vaeld af begivenhed­er i en ikke helt vellykket britisk thrillerko­medieserie.

- TWO WEEKS TO LIVE KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

Hele Kims liv har vaeret defineret af én enkelt haendelse.

Som ganske lille overvaered­e hun på klos hold, hvordan hendes far blev knivstukke­t ihjel af en infam gangster, der ovenikøbet nedladede sig til at tørre blodet fra kniven af i lille Kims pingvinbam­se.

Denne bestialske praemis er udgangspun­ktet for Gaby Hulls delvist morsomme og spaendende, delvist det stik modsatte thrillerko­medieserie ”Two Weeks to Live”.

Den nu 21-årige Kim (spillet af Maisie Williams, der brød igennem som Arya Stark i ”Game of Thrones” (2011-2019)) baerer konstant sin fars aske med sig, for hun har et regnskab, der skal gøres op.

Verden går under – måske

Efter faderens død er hun vokset op hos sin dommedagsp­rofetiske mor, Tina (Sian Clifford fra ”Fleabag” (2016-2019)), der har laert sin datter at klare sig, når apokalypse­n indfinder sig.

Hun har desvaerre forsømt at informere Kim om så mange andre af verdens faldgruber, så da Kim en dag stikker af for at finde sin fars morder, går det hurtigt galt.

Fast besluttet på at nå alt på sin bucket list ifører hun sig høje haele og en stram kjole og vralter ind på en pub for at finde en fyr at kysse. Hun falder hurtigt over brødrene Nicky (Mawaan Rizwan) og Jay (Taheen Modak), og da Nicky virker lige så interesser­et i Kim som hun i ham, tror Jay, at han hjaelper en foreståend­e romance afsted ved at bilde Kim ind, at verden går under om to uger. Det gør han ved at iscenesaet­te et falsk tv-indslag på sin computer, og han tror ikke, at Kim hopper på den, men den unge kvinde, der aldrig har mødt internette­t, hopper på limpinden og saetter straks af sted for at finde sin fars morder.

”Two Weeks to Live” udspiller sig i et mørkt, vådt og dystert Nordenglan­d, og serieskabe­r Gaby Hull må have skelet til britiske 1990’er-actionkome­dier som ”Rub, stub og to rygende gevaerer” (1998), ”The Usual Suspects” (1995) og ”Trainspott­ing” (1996) i sin iscenesaet­telse af den stilisered­e underverde­n, som Kim bevaeger sig ind i.

I glimt er ”Two Weeks to Live” også morsom og faengende, men alt for ofte føles den dramatisk overlaesse­t og vag i både komik og intrige. Det er eksempelvi­s sjovt, da Kim giver den som elegant lejemorder og opsøger den vejrbidte gangster, der slog hendes far ihjel, og de efter et vildt slagsmål havner i en daempet diskussion om, hvorvidt verden går under eller ej.

Men Hull presser for hårdt på de samme tangenter, så de korte afsnit efterhånde­n afslører sig som kørende rundt i dramatisk tomgang på den samme karrusel.

THRILLERKO­MEDIE

ENGLAND, 2020 Skaber: Gaby Hull Kan streames på Paramount+ 6 afsnit a 24 minutters varighed (anmeldelse­n er baseret på de første to afsnit)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark