Jyllands-Posten

Mattias Tesfaye pynter sig med lånte fjer

- MARCUS KNUTH MF (K)

Jeg kunne i tirsdagens udgave af JP laese, at Mattias Tesfaye har udnaevnt sig selv til udvandring­sminister. Men, kaere Mattias Tesfaye, man skal passe på med at pynte sig med lånte fjer. For virkelighe­den er jo en anden.

Tag bare jeres nye aftale om hjemsendel­se, som I indgik med Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance. Her har I besluttet, at rundt regnet 30.000 af 60.000 arbejdsløs­e udlaending­e ikke laengere skal vejledes i repatrieri­ng til hjemlandet.

Godt nok skal en mindre gruppe udlaending­e til hjemrejses­amtaler, men samlet set er aftalen en massiv lempelse af udlaending­epolitikke­n. Derfor valgte vi i De Konservati­ve og Dansk Folkeparti at stå uden for aftalen.

Jeg forstår heller ikke, hvorfor Mette Frederikse­n har haevet de sociale ydelser til arbejdsløs­e flygtninge­familier og gjort det nemmere at blive i Danmark.

Mit sidste arbejde inden Folketinge­t var som dansk diplomat i Tyrkiet i 2014. Her oplevede jeg syriske flygtninge, der isaer søgte mod lande i Europa med høje sociale ydelser og lempelige opholdsvil­kår. De forhold strammede vores blå regering op på, men også her har Socialdemo­kratiet lempet.

Lige nu sidder vi blå partier desuden i forhandlin­ger med regeringen om nye regler for dansk statsborge­rskab. En af vores bekymringe­r er de ca. 30.000 syriske flygtninge, der kom til Danmark under flygtninge­krisen. De har snart opholdt sig laenge nok i Danmark til at kunne søge dansk statsborge­rskab. Vi konservati­ve mener derimod, at de skal hjem til Syrien, når det er muligt.

Derfor har vi bl.a. foreslået, at vi indfører et årligt loft over antallet af nye statsborge­rskaber for personer fra ikke-EU og ikkenordis­ke lande, og at vi indfører samtaler og individuel vurdering.

Også her savner vi fortsat velvilje fra Socialdemo­kratiet.

Mit råd til Mattias Tesfaye er, at regeringen sadler helt om.

Lad os lave en ny aftale om hjemsendel­se, der virker, og en aftale om statsborge­rskab, som alle blå parter kan vaere med i. Hvis det lykkes, har Mattias Tesfaye nogle rigtige fjer at pynte sig med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark