Jyllands-Posten

Lotte Grigel er indstillet på, at håndboldka­rrieren er forbi

Lotte Grigel har vaeret ubeskrivel­igt meget igennem i sin håndboldka­rriere. Nu er hun gravid og overvejer, hvad der skal ske, når kontrakten med Nantes udløber til sommer.

- PHILIP SELMANN philip.selmann@jp.dk

Fans af kvindeliga­en havde knapt nået at laese Lotte Grigels navn i kampprogra­mmet, før hun blev døbt »den nye Camilla Andersen«.

Den 17-årige håndboldsp­iller havde blot spillet et halvt år for Team Esbjerg i den bedste danske raekke, da playmakere­n blev udtaget til EM i Makedonien i 2008. 13 år senere overvejer hun at kalde det for sin karriere i håndboldsp­orten.

Lotte Grigel har siden spillet 112 landskampe for Danmark samt spillet i den russiske, ungarske og franske liga.

En raekke alvorlige knaeskader har dog sat sit praeg på håndboldka­rrieren. Hun var ved at knaekke under de tidlige forventnin­ger og de mange timers genoptraen­ing, men hun overvejede aldrig et tidligt karrierest­op.

»Da jeg i 2013 fik bruskskade­n i mit højre knae, fik jeg at vide, at det ville tage mig over halvandet år at komme tilbage, og at naesten ingen kommer tilbage efter den slags. Da overvejede jeg mange ting. Kan jeg ligge ned på gulvet og lege med mine børn en dag? Knaeet er stadig ramt, men jeg har vaeret tosset nok til at fortsaette hver gang,« fortalte Lottel Grigel til Jyllands-Posten under VM-slutrunden i Japan i 2019.

De mange op- og nedture gjorde hende staerkere:

»Nogle af de lidt yngre spillere kan måske godt føle sig ramt af mediernes historier eller noget andet. Jeg kan også godt blive ked af det, hvis nogle på holdet mener, at jeg gør noget forkert, men intet udefra kan ryste mig.«

Snart kan karrieren dog vaere forbi for vestjyden. Kontrakten med franske

Nantes udløber til juli, og samtidig skal Lotte Grigel og aegtemande­n Christoffe­r Vestergaar­d Knudsen vaere foraeldre i august.

Dermed kommer der andre ting forrest i prioritets­raekken, fortaeller hun i et interview til Tv2 Sporten:

»Lige p.t. har jeg ingen planer om at fortsaette karrieren. Men jeg har det også sådan, at jeg har svaert ved at sige, jeg aldrig kommer tilbage, for man ved aldrig, hvordan man kommer til at have det.«

Lotte Grigel har spillet i den franske liga siden 2019, og hun planlaegge­r foreløbigt at blive boende i Frankrig.

Hun kom til Nantes i sommeren 2019 på en toårig aftale og har altså kontraktud­løb kort før fødslen. Allerede nu er skoene dog sat vaek og harpiks skubbet til side for at passe graviditet­en.

»Lige nu nyder vi at vaere her i vores lille hus med have. Vi tager faktisk bare en dag ad gangen for tiden, lyder det fra Grigel.«

 ??  ?? Lotte Grigel var blot 17 år, da hun debuterede for det danske landshold i 2008. Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix
Lotte Grigel var blot 17 år, da hun debuterede for det danske landshold i 2008. Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark