Jyllands-Posten

NAVNE I NOTER

-

Birgitte Brandsborg

tiltraeder som ledende overlaege i Bedøvelse og Operation 1 på Aarhus Universite­tshospital. Birgitte Brandsborg er uddannet speciallae­ge i anaestesio­logi i 2013 og blev samme år ansat på AUH først som afdelingsl­aege og senere som funktionsl­edende overlaege. Hun har desuden siden 2014 vaeret klinisk lektor på Aarhus Universite­t.

Bo Nees Iversen,

anaestesil­aege, dr.med., Praehospit­alet i Region Midtjyllan­d har modtaget 329.773 kr. fra TrygFonden. Donationen går til at undersøge, om den såkaldte Precharge-procedure kan forbedre hjertestop­behandling­en hos patienter med praehospit­alt hjertestop og stødbar rytme.

professor, Center for Praehospit­alog Akutforskn­ing i Region Nordjyllan­d, har modtaget 763.750 kr. fra TrygFonden. Donationen går til at kvalitetss­ikre data fra de elektronis­ke patientjou­rnaler, der er i alle ambulancer i hele landet.

Erika Frischknec­ht Christense­n,

har modtaget 435.500 kr. fra TrygFonden til at uddanne unge frivillige på Ungdomsøen i førstehjae­lp. Ungdomsøen et sted for unge fra hele landet, der styrker dem i at blive aktive og engagerede mennesker, som tager ansvar for hinanden, for faellesska­bet og for udviklinge­n af samfundet.

Fonden Ungdomsøen

Anne Karen Ursø,

udviklings­konsulent, har på vegne af Røde Kors modtaget 412.000 kr. fra TrygFonden. Donationen går til at udbrede førstehjae­lpskurser til indsatte i faengsler og dermed sikre, at nogle af de mest marginalis­erede mennesker i Danmark også kan yde akut hjaelp.

tiltraeder som professor ved Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universite­t. Lene BaadHansen forsker i såkaldte orofaciale smerter, og hvad det betyder for vores ernaering og sundhedsti­lstand.

Lene Baad-Hansen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark