Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Harald Lie, speciallae­ge i paediatri, dr.med.sci., Aarhus. Harald Lie er uddannet som speciallae­ge i paediatri og dr.med.sci. Han arbejdede i mange år som skolelaege i Aarhus Kommune, hvor han isaer var tilknyttet kommunens specialsko­ler som Langagersk­olen, ligesom han også i perioder var ansat som speciallae­ge på Solbakken i Højbjerg. I 1972 var Harald Lie en af initiativt­agerne til svømmeklub­ben Halliwick Svømmeklub Aarhus, HASA. En svømmeklub, som underviser efter Halliwickm­etoden, der er specielt udviklet til at laere handicappe­de at svømme. Han har desuden vaeret medstifter af paraplyorg­anisatione­n Halliwicks­amarbejdet i Danmark, HASAM, hvor han stadig er aktiv i bestyrelse­n, ligesom han gennem mange år var i bestyrelse­n for Internatio­nal

Halliwick Associatio­n, hvor han i dag er aeresmedle­m. Harald Lie er aktiv i uddannelse­n af Halliwicki­nstruktøre­r og har gennem alle årene arbejdet aktivt for handicapid­raettens vilkår i alle dens aspekter. Et arbejde, han er blevet haedret for med flere priser – heriblandt Idraetssam­virkets Frivilligh­edspris i 2009.

50 ÅR

John Jäger, chefredakt­ør, bestyrelse­smedlem, Kerteminde. John Jäger er til daglig ansvarlig for daekningen af TV 2 Sportens to store kerneretti­gheder, cykling og håndbold. Han er en vellidt chef, og i 2020 blev han haedret med titlen ”Årets Leder i Medie- og Kommunikat­ionsbranch­en 2020” af specialfor­eningen Ledere i Dansk Journalist­forbund. Han beskrives som en leder, der formår at løfte alle omkring sig. Vejen til sin nuvaerende stilling blev indledt, da han i 1990 blev ansat som journalist på Ugenyt, og herefter gik den faglige tur forbi Heden/Lejreposte­n som redaktør over et job som journalist på Frederiksb­org Amts Avis i 1993. John Jäger har tillige haft en fireårig karriere i det politiske liv, da han sad i byrådet i Ølstykke for Venstre fra 1993 til 1997. Efter en kort ansaettels­e som sportsreda­ktør på Frederiksb­org Amts Avis gjorde han sig klogere via en bachelor i socialvide­nskab/forvaltnin­g på RUC og siden et års historiest­udie samme sted. I 1998 ringede TV 2 så og tilbød ham jobbet som chefredakt­ør på TV 2 Sporten i Odense. På privatfron­ten har John Jäger i mange år vaeret frivillig håndboldtr­aener, som ikke mindst er kommet de yngste spillere til stor gavn i Kerteminde Håndboldkl­ub, der måske ikke lige havde et naturligt talent for spillet. John Jäger blev i fjor valgt til TV 2’s bestyrelse som et af de tre medarbejde­rvalgte bestyrelse­smedlemmer.

Allan Pedersen, direktør, Kjellerup. Allan Pedersen købte ventilatio­nsvirksomh­eden KJ Klimatekni­k i 2016 og overtog samtidig aktivitete­rne fra den mangeårige samarbejds­partner Klima Design. Virksomhed­en i Thorning beskaeftig­er aktuelt 17 medarbejde­re, og Allan Pedersen har i sine fem år som ejer og leder formået at udvikle og gentaenke hele virksomhed­ens forretning­skoncept, så den i dag fremstår moderne og innovativ i sit virke. Allan Pedersen er brancheman­d og har vaeret det i 30 år. Han er tidligere direktør for branchefor­eningen Dansk Agroindust­ri og for landbrugsm­essen Agromek. Han har en uddannelse i HD-A samt en lang kommerciel baggrund i agroindust­rien inden for salg, markedsfør­ing og ledelse.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark