Jyllands-Posten

FC Nordsjaell­and saenkede AGF for tredje gang i denne saeson

AGF tabte endnu et skridt i topstriden til FCN, der stillede med syv U19-spillere fra start.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

AGF har tabt fem kampe i denne saeson. Én gang til FC Midtjyllan­d, én gang til FC København og så hele tre gange til FC Nordsjaell­and.

Søndag gik det galt for tredje gang, da de to klubber tog hul på mesterskab­sspillet.

AGF pressede og masede på, men blev saenket af to klassiske kontrastød, hvoraf det første blev kickstarte­t af en personlig fejl.

De to første sejre til FC Nordsjaell­and var lidt spøjse og ukurante. I det første opgør var AGF bagud 0-2 efter tre minutter, og dertil kom et målmandsdr­op efter pausen, så det endte med et 1-3nederlag. I det andet opgør i grundspill­et blev AGF’s forsvarssp­iller Bubacarr Sanneh

vist ud efter seks minutter i opgøret, der endte med en 1-0-sejr til FCN.

Dårlig taemning

Søndag aften var nederlaget mere regulaert, selvom det også på sin vis var selvforsky­ldt.

AGF’s forsvarssp­iller Sebastian Hausner, netop hjemvendt fra Ungarn og U21-EM-slutrunden, viste alt andet end landsholds­klasse, da han kiksede en taemning og bagefter tabte et skridt på plasticstr­åene lige omkring midterlinj­en. Det var det helt forkerte sted at miste bolden til de lynhurtige FCN-spillere. 16-årige Andreas Schjelderu­p var over bolden som en løs hund på stranden og sendte med det samme den 19-årige makker Kamaldeen Sulemana afsted med en dyb stikning og en friløber. Ikke mange i superligae­n kan fange Kamaldeen Sulemana, og det kunne hverken forsvarssp­illeren Jesper Juelsgård eller målmand Kamil Grabara, der blev overløbet.

FCN var heller ikke fejlfri. Anfører Magnus Kofod Andersen, der også lige har vaeret afsted med det danske U21-landshold, havde heller ikke styr på bolden og modstander­nes position. Midt i første halvleg foraerede han kuglen til superligae­ns topscorer Patrick Mortensen foran eget straffespa­rksfelt. Det lignede et mål, men endte med en redning på stregen.

Masser af afslutning­er

AGF blev ved med at presse på. AGF smed 40 indlaeg ind imod FCN-feltet, men fodbold handler om mål, og dem kunne AGF ikke levere, selvom der var masser af afslutning­er og gode bud fra Gift Links, Jesper Juelsgård, Albert Grønbaek og Patrick Mortensen.

I stedet lukkede den indskifted­e 19-årige Oliver Antman kampen, da han scorede til 2-0 på endnu et kontrastød ved at kurve bolden over i det lange hjørne.

Søndagens kamp var et bevis på, at FC Nordsjaell­and bliver ved med at spytte talenter ud.

Søndag stillede klubben fra kampstart med en gennemsnit­salder på lige over 20 år og syv spillere, der har alderen til at spille på klubbens U19-hold. Det gør de ikke. I stedet løber de rundt som seniorspil­lere i mesterskab­sspillet og vil forsøge at drille de øvrige tophold. Det lykkedes imod AGF, og det kommer helt sikkert til at ske igen, fordi formkurven er opadgående, og holdet er ubesejret i otte kampe, hvoraf seks af dem er blevet vundet.

Hvad nu AGF?

Og hvad med AGF? Den elendige statistik imod FCN betyder, at holdet nu får mere end svaert ved at blande sig omkring de to øverste pladser. I stedet vil AGF muligvis kaste al energi ind i de to pokalsemif­inaler med første opgør på torsdag i Aarhus. Problemet er bare, at modstander­en er Randers FC, som AGF også har en virkelig dårlig historik imod.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark