Jyllands-Posten

Tidlig guldduel? »Det er en fed kamp at starte med«

FC Midtjyllan­d kan endnu en gang bremse Brøndbys drømme, når der bliver udkaempet en duel om Super ligaens førsteplad­s.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Hvis Kevin Mensah føler sig tynget af dårlige minder, skjuler Brøndby IF-viceanføre­ren det godt.

»Jeg vil ikke tale om haevn – mere om en tro på, at vi kan vinde den her gang. Jeg synes faktisk, at vi har haft overhånden i de seneste kampe mod dem,« siger han.

Emnet er FC Midtjyllan­d, der mandag tager imod Brøndby IF i en direkte duel om førsteplad­sen i Superligae­n. Det bliver samtidig den første kamp i mesterskab­sspillet, hvor de naeste 10 opgør skal afgøre, hvem der napper guldet.

»Det er en fed kamp at starte med. Det er lidt, som om en ny turnering begynder nu, og vi går ind til den med stor selvtillid. Vi vandt grundspill­et, men der er ikke noget pres på os. Vi kommer ikke som forsvarend­e mestre eller har brugt en masse millioner på transfers,« siger Kevin Mensah.

Inden kampen har Brøndby IF to point ned til midtjydern­e, der har vundet begge indbyrdes opgør i denne saeson og ikke har tabt til mandagens modstander siden maj 2019.

Et ubehagelig­t minde

»De har et virkelig skarpt hold med mange dygtige individual­ister. Omvendt har vi en masse fart i vores hold, som kan vaere svaert at matche. Vi har formået at gøre ondt på dem og har skabt mange chancer, så jeg håber, at vi kan få lov til at straffe dem denne gang. Vi skal bare vaere mere kyniske, hvilket de har vaeret rigtig gode til i de seneste kampe mod os,« siger Kevin Mensah.

Brøndby IF raekker ud efter mesterskab­et for første gang siden 2018, hvor netop FC Midtjyllan­d endte med guldmedalj­erne. Siden da har Brøndby-fansene vaeret martret over måden, det skete på, med AC Horsens’ afgørende udligning i det allersidst­e minut i den naestsidst­e spillerund­e, der sendte FC Midtjyllan­d på førsteplad­sen.

»Vi er tre-fire spillere, der var en del af det, og vi står i en helt anden situation nu med en helt anden trup. Jeg tror heller ikke, at de andre kigger tilbage på, hvad der skete for to-tre år siden,« siger Kevin Mensah.

Massiv udskiftnin­g

Siden dengang har der vaeret en massiv udskiftnin­g i Brøndby-truppen, der i dag består af en raekke unge spillere uden forbindels­e til det missede mesterskab for tre år siden. Netop det kan blive en fordel, mener viceanføre­ren:

»Det vil nok altid sidde som et minde i os, der var en del af holdet dengang – isaer dem, der ikke er her laengere og dermed ikke kan revanchere det. Men der er sket så meget med truppen og alle rundt om holdet siden da, så vi kommer med en masse friske øjne og ny energi.«

Kampen begynder i Herning kl. 18 mandag aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark