Jyllands-Posten

Kammeradvo­katens konkurseks­pert rydder op i Scanleasin­g-boet

Advokat Boris Frederikse­n er Danmarks mest efterspurg­te konkursadv­okat. Han har tidligere ryddet op i bl.a. IT Factory efter Stein Bagger-tiden. Nu endevender Boris Frederikse­n Scanleasin­g-boet.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Oprydninge­n efter konkursen i Scanleasin­g Danmark har taget en uventet drejning.

Nye dokumenter i sagen viser, at skifterett­en i Kolding i november gjorde Boris Frederikse­n, konkursadv­okat og partner hos Poul Schmith/ Kammeradvo­katen, til en del af kuratellet med en bunden opgave.

Ifølge en kreditoror­ientering, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, er Boris Frederikse­ns rolle at granske, om der er grundlag for at kraeve nogen af de dispositio­ner, som den tidligere ledelse anført af ejer og adm. direktør Peter Larsen gennemført­e før konkursen, omstødt.

Dialog med politiet

I samme boldgade kigger den erfarne konkursadv­okat også på, om situatione­n ligefrem er til, at ledelsen, herunder Peter Larsen, kan ifalde et strafferet­ligt ledelses- og erstatning­sansvar eller konkurskar­antaene.

Undersøgel­serne er endnu ikke afsluttet, lyder det. Alligevel har Boris Frederikse­ns arbejde allerede ført til, at Scanleasin­g-kuratorern­e har »vaeret i dialog med politiet i relation til uopsaettel­ige efterforsk­ningsskrid­t«, ligesom granskning­en har afdaekket »en raekke forhold«, som er meddelt politiet til videre efterforsk­ning.

Samtidig anfører de tre advokater i kuratellet, der foruden Boris Frederikse­n taeller advokat John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel og advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, i orienterin­gen til kreditorer­ne, at der er afdaekket »en raekke forhold og dispositio­ner, der har givet kuratorern­e anledning til at foretage en raekke naermere undersøgel­ser af konkrete forhold«.

Det fremgår ikke direkte af kreditoror­ienteringe­n, hvad de konstatere­de forhold daekker over, eller hvorfor politiet er blevet inddraget i den spektakula­ere konkurs i det vaekstivri­ge leasingsel­skab, som blot et år inden konkursen åbnede showroom og salgskonto­r midt i København i mondaene Axel Towers.

Til gengaeld viser dokumenter­ne, at mens kreditorer­ne anført af Ringkjøbin­g Landbobank og statslige Vaekstfond­en har anmeldt krav for samlet 265,2 mio. kr., er det foreløbig kun lykkedes kuratorern­e at grave 4.000 kr. frem i frie aktiver til boet.

Oplysninge­r i en lånesag

Netop Vaekstfond­en politianme­ldte allerede i november den tidligere Scanleasin­g-ledelse, fordi man »mistaenker selskabet (Scanleasin­g, red.) for i strid med lov om Vaekstfond­en bevidst at have fortiet oplysninge­r i forbindels­e med en lånesag«.

»Det er meget sjaeldent, at vi er nødsaget til at skride til politianme­ldelse, men i denne sag er det vores opfattelse, at det har vaeret nødvendigt,« lød det dengang fra kommunikat­ionsog pressechef Charlie Stjernekla­r om politianme­ldelsen af bl.a. Peter Larsen.

Jyllands-Posten har uden held forsøgt at få en kommentar fra Boris Frederikse­n, ligesom det ikke er lykkedes at få en kommentar fra tidligere Scanleasin­g-ejer Peter Larsen i sagen.

 ??  ?? Boris Frederikse­n, partner i kammeradvo­katen, advokatfir­maet Poul Schmith, blev landskendt i forbindels­e med oprydninge­n efter IT Factoryska­ndalen i 2008. Foto: Advokatfir­maet Poul Schmith
Boris Frederikse­n, partner i kammeradvo­katen, advokatfir­maet Poul Schmith, blev landskendt i forbindels­e med oprydninge­n efter IT Factoryska­ndalen i 2008. Foto: Advokatfir­maet Poul Schmith

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark