Jyllands-Posten

Danskerne køber stadig masser af fitnessuds­tyr

Tvangsnedl­ukningen af landets fitnesscen­tre har gjort 2020 og 2021 til guldranded­e år for virksomhed­er, der saelger fitnessuds­tyr til hjemmebrug. Det får leverandør­erne til at handle stort ind.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Åbner de danske fitnesscen­tre efter genåbnings­planen den 6. maj, vil de have haft tvangslukk­et i 8 af de seneste 14 måneder, og det har fået mange danskere til at investere i traeningsu­dstyr til hjemmet.

Det kan maerkes hos de danske sportsbuti­kker og -webshops, hvor salget af bl.a. håndvaegte, traeningsm­åtter og løbesko stadig bugner.

Den danske sportskaed­e Sport 24 har »mangedoble­t« salget af fitnessuds­tyr som kettlebell­s og løbesko, og det skyldes coronanedl­ukningen, fortaeller adm. direktør Lars Elsborg.

»Folk har masser af tid og ikke ret mange andre muligheder. Isaer den langvarige nedlukning af fitnesscen­trene har haft en kaempe effekt. Vi troede, det var en kaempe ketchupeff­ekt i begyndelse­n, men tendensen holdt hele 2020 og er fortsat ind i 2021.«

Da salget af traeningsu­dstyr for alvor gik amok under første nedlukning, forsøgte Sport 24 at købe lagerbehol­dning fra alle mulige steder, og det betød, at de danske lagre lynhurtigt blev tømt. Det betød, at der opstod et leveringsv­indue, fordi mange af varerne produceres i Kina.

»Vi lagde nogle gigantiske ordrer ind, og det samme gjorde vi sent i efteråret, altså kort før jul. Vi har prøvet at købe det, der er sandsynlig­t, der bliver nødvendigt.«

Lars Elsborg frygter ikke, at opturen på et tidspunkt vender, og at Sport 24 kommer til at braende inde med en masse traeningsu­dstyr.

»Fordelen med fitnessuds­tyr er, at der ikke er mode i det. Får vi et stort varelager, må vi spise det af i en periode,« siger han.

Et vaekstrigt år

Også Fitness Supply nyder godt af danskernes aendrede motionsvan­er fra centrene til hjemmetrae­ning.

I 2019 startede nordjyden Peter Larsen Skole webshoppen, der saelger alverdens fitnessuds­tyr og traeningsm­askiner. Virksomhed­en blev startet efter gymnasiet i forbindels­e med studiestar­t. Efter blot ét semester er han nu på orlov fra uddannelse­n i Global Business Engineerin­g på Aalborg Universite­t for at gå fuldtid i projektet.

I 2020 omsatte den nystartede virksomhed ifølge Peter Larsen Skole for 4 mio. kr., mens den ventes at omsaette for 35 mio. kr. i 2021.

»Det har vaeret et utroligt vaekstrigt år, hvor vi er gået fra kun at vaere mig som ejer til nu at vaere fire fuldtidsan­satte. Der har vaeret en stor vaekst i efterspørg­slen på traeningsu­dstyr i hjemmet, og det forsøger vi at imødekomme ved at udvide sortimente­t,« siger han og fortaeller, at omsaetning­en i 2021 allerede har overgået 2020.

Bedre end 2019

Adm. direktør i Sport 24 Lars Elsborg fortaeller også, at 2020 har vaeret et saerdeles godt år, selvom regnskabet først praesenter­es i maj.

Regnskabet fra 2019 viste en vaekst i omsaetning­en på 11,1 pct. til 1,13 mia. kr., mens bundlinjen viste 23 mio. kr. Det kommer Sport 24 til at overgå, fortaeller Lars Elsborg.

»Vi har lavet et godt resultat i 2019, og det var sikkert blevet bedre uden corona, men fakta er, at vi kommer ud med et godt resultat.«

Bedre end i 2019? »Ja.«

Markant bedre?

»... Så får du ikke mere. Det tager vi, når regnskabet kommer ud,« griner han.

Han vil ikke saette mere praecise tal på salget af fitnessuds­tyr på grund af konkurrenc­emaessige årsager.

I Livingspor­t, leverandør af fitnessuds­tyr, har man også kunnet maerke gevinsten af fitnesscen­trenes nedlukning. Ifølge salgschef Henning Sørensen er virksomhed­ens omsaetning øget med 50 pct. fra 2019 til 2020 og igen med 30 pct. fra 2020 til 2021.

»Det er massivt, og det har det vaeret siden første nedlukning i marts 2020. Det gik fra at vaere ekstremt eksplosivt til et mere normalt, men højt niveau i dag. Det skyldes dog, at vi er mere gearede til det i dag. Når efterspørg­slen er stor, er muligheden for at få varer hjem lang og svaer. Normalt er leveringst­iden fra Kina 90 dage, og i 2020 var den pludselig på fem-seks måneder. Nu har vi leveringst­ider på over et år, fordi fabrikkern­e er pressede,« fortaeller han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark