Jyllands-Posten

Fortsaette­r hjemmetrae­ningen? To ubekendte fak

Fremtidig hjemmetrae­ning kan presse fitnesscen­trene på ny. Det kan tage lang tid for fitnessbra­nchen at nå op på samme medlemstal som før coronaudbr­uddet, spår branchedir­ektøren.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Danske leverandør­er og butikker med fitnessuds­tyr til hjemmebrug har kronede dage i 2020 og 2021, efter fitnesscen­trene har vaeret lukkede i syv af de seneste 13 måneder. Det har fået danskerne til at investere i tunge vaegte, kettlebell­s, traeningsm­åtter m.m. i bl.a. Sport24, der har »mangedoble­t« salget af fitnessuds­tyr, og den nystartede nordjyske fitnesslev­erandør Fitness Supply, der forventer at gå fra en omsaetning på 4 mio. kr. i 2020 til 35 mio. kr. i 2021.

Spørgsmåle­t er nu, om danskerne i fremtiden vil finde måtten og de tunge vaegte frem på stuegulvet, eller om de strømmer tilbage, når fitnesscen­trene ifølge genåbnings­planen igen åbner den 6. maj.

Kunder vender tilbage

Morten Brustad, branchedir­ektør i Dansk Fitness & Helse Organisati­on (DFHO), tør ikke spå om fremtiden, men han frygter en lang sej kamp for at nå kulminatio­nen før nedlukning­en på de seneste 10-15 års fremgang i medlemstal.

»Det kan vaere, det tager noget tid, før hele fitnessbra­nchen får rejst sig, og at der er brudt nogle vaner. Men for alle dem, der er holdt op med at traene på grund af lukkede fitnesscen­tre, tror jeg, de kommer tilbage. Jeg synes, at vores undersøgel­ser viser, at folk savner traeningsf­aciliteter­ne og at holde sig i gang.«

I perioden mellem februar 2020 og samme måned i 2021 mistede fitnesscen­trene 100.485 medlemmer, svarende til lidt mere end hver ottende.

Faste rammer i fitness

Ifølge Morten Brustad er der to ubekendte faktorer: medlemmern­es bekymring for at blive smittet med corona, og om de folk, der har investeret stort i traeningsu­dstyr i fremtiden vil vaelge branchen fra og traene hjemme.

Det er isaer de senere års kamp for at få aktiveret dem, der ikke er så idraetsvan­te, der har båret frugt, og den tendens tror han ikke har aendret sig markant.

»Fitness har fleksibili­tet og mangfoldig­hed i traeningsm­aengde og hyppighed, og det har sat traeningen i gang

 ??  ?? Sport24 har ifølge direktør Lars Elsborg (th.) mangedoble­t salget af fitnessuds­tyr i 2020. Foto: Joachim Ladefoged
Sport24 har ifølge direktør Lars Elsborg (th.) mangedoble­t salget af fitnessuds­tyr i 2020. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark