Jyllands-Posten

Tvillinger fra ”Løvens Hule” femdobler overskudde­t

På fem år har tvillingpa­rret Kasper og Mikkel Dissing opbygget en solid millionfor­retning gennem onlinebuti­kken Ditur.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

For nyligt løftede tvillinger­ne Kasper og Mikkel Dissing sløret for yderligere vaekst i deres onlinebuti­k Ditur.

Inden for få måneder vil selskabet, der er stormet frem online, åbne sin første fysiske butik i Aarhus og bygge nyt kaempedomi­cil.

Nu viser nyt regnskab, at tvillinger­ne det seneste år har femdoblet virksomhed­ens overskud efter skat og opbygget en solid en millionfor­retning.

Ifølge regnskabet leverede Ditur et årsresulta­t på 15,7 mio. kr. i 2020 mod 3 mio. kr. året forinden. Samtidig voksede bruttofort­jenesten til over 25 mio. kr.

»Vi har praesteret langt bedre end forventet. Selskabet er vokset markant, siden vi startede op på drengevaer­elset hos vores foraeldre for fire år siden. Der havde vi en enkelt hylde med ure, og nu står vi overfor at bygge et nyt kaempedomi­cil på over 5.000 kvm og forventer yderligere vaekst,« siger Kasper Dissing.

Sammen med sin tvillingeb­ror stiftede han i 2014 onlinebuti­kken Ditur, der siden har solgt ure for millioner og sikret sig en investerin­g i fra Jesper Buch og Jacob Risgaard i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Norsk succes

Ifølge stifterne skyldes den markante fremgang, at Ditur i 2020 åbnede Norge som selvstaend­igt marked. Ligesom den øgede handel online under coronapand­emien har gjort det nemmere for tvillinger­ne at saelge mere og nå ud til flere kunder gennem bl.a. sociale medier.

Ditur ønsker ikke at oplyse selskabets praecise omsaetning.

Tidligere har stifterne dog udtalt, at målet i 2020 var at omsaette for over 90 mio. kr. En omsaetning, der ifølge Kasper Dissing er indfriet.

»Fra første dag har vi fået ordrer i Norge, og det har løftet vores omsaetning markant. Samlet har vi haft mere end 100.000 kunder gennem vores webshop sidste år, og det er vi selvfølgel­ig stolte over. I 2021 forventer vi at vaekste med yderligere 50 pct., og til sommer er planen, at vi går ind på det svenske marked,« siger Kasper Dissing.

Derudover vil den fremadstor­mende ivaerksaet­terforretn­ing inden 2023 – udover Aarhus – etablere egne butikker i Aalborg, Odense, København og Norge.

Det skal ifølge stifterne sikre, at omkring 10 pct. af selskabets omsaetning kommer fra fysiske butikker, mens omkring halvdelen af den samlede omsaetning inden for tre år skal komme fra andre markeder end det danske.

Løver skubbede på

En udvikling, som investorer­ne fra ”Løvens Hule” har vaeret med til at saette fart under.

»Investorer­ne har vaeret med til at laegge pres på forretning­en og gjort, at vi har turde satse på vaekst i et hurtigere og mere risikovill­igt tempo, end vi havde turde, hvis ikke de var med i ejerkredse­n. Havde min bror og jeg drevet virksomhed­en alene, havde det vaeret mere konservati­vt og forsigtigt. Der er ingen tvivl om, at Jesper (Buch, red.) og Jacob (Risgaard, red.) hjulpet os til der, hvor vi står i dag« siger Kasper Dissing.

Selv om Ditur er blevet en indbringen­de forretning, har stifterne ingen planer om at lade virksomhed­en gå på andre haender.

»Lige nu er Mikkel og jeg meget klare på, at vi ikke vil saelge Ditur. Vi vil drive selskabet og braender for det. Vi elsker at arbejde og har hverken brug for likviditet eller flere investorer. Vi er meget tilfredse, og derfor er ambitionen heller ikke at afhandle selskabet,« siger Kasper Dissing.

Ditur forventer i indevaeren­de regnskabså­r at få mere end 150.000 kunder gennem forretning­en, hvilket vil sikre selskabet et overskud efter skat på 22-23 mio. kr. Allerede nu kigger onlineforr­etningen mod andre markeder, hvor det svenske marked står først i raekken. Selskabet har i alt 44 medarbejde­re, hvoraf lidt over halvdelen er fuldtidsan­satte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark