Jyllands-Posten

Torer bekymrer fitnessbra­nchen

-

for folk, som ikke tidligere har traenet eller har rejst sig og løbet en tur. I fitness er der en fast ramme, nogle gode facilitete­r og et varieret udbud af traeningsm­uligheder, som passer til det enkelte individ. Stimulerin­g og bevaegelse ligger ikke i hjemmet, men i fitnesscen­teret eller andre idraetsomr­åder.«

I en medlemsund­ersøgelse fra DFHO svarer 62 pct., at de enten slet ikke har dyrket motion eller dyrker markant mindre motion i perioden, hvor fitnesscen­tre har vaeret lukket.

Lars Elsborg, adm. direktør i Sport24, der er én af de sportsbuti­kker, der har nydt godt af tvangsnedl­ukningen af fitnessbra­nchen, spår, at mange tørster efter at komme tilbage i fitness, men at mange også har fået øjnene op for hjemmetrae­ningen.

»Faellesska­bet i at traene i et motionscen­ter i en time eller to gør, at man traener lidt mere, for den sociale del betyder rigtig meget. Selv om man måske traener alene, traener man sammen med andre i motionscen­teret. Men om der er nogen, der lige så godt kan traene i stuen, er ikke utaenkelig­t, fordi de så slipper for at kigge på spejlene og kan finde en rytme, der passer ind i hverdagen.«

En ny kombinatio­n

Henning Sørensen, salgschef for fitnesslev­erandøren Livingspor­t, der også har oplevet stor vaekst under coronanedl­ukningen, tror også, at hjemmetrae­ningen kommer til at fylde mere end før 2020.

»Vi tror, at når der har vaeret lukket så laenge, piller det også ved folks vaner. Mange vil nok gå tilbage til holdtraeni­ng eller fitness, måske i kombinatio­n med hjemmetrae­ning, fordi det fungerer godt med familieliv og arbejdsmøn­ster, og fordi vi har set hjemmefitn­ess virke godt med både onlinetrae­ning og apps,« siger han.

Peter Larsen Skole, der i 2019 startede Fitness Supply, der saelger fitnessuds­tyr, tror, at efterspørg­slen kommer til at tage et dyk, når motionscen­trene åbner igen.

»Men markedet udvider sig, fordi folk begynder at bygge hjemmetrae­ningscentr­e, og dem, der har købt maskiner og udstyr for 40.000 kr., smider det ikke bare ud. Kundetyper som dem vil købe flere maskiner og kommer måske til at savne en maskine en dag. Så markedet er øget vaesentlig­t, og det vil vi kunne maerke.«

41,7 pct. 83 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark