Jyllands-Posten

»Jeg skal sikre, at vi i fremtiden holder fast i de gode baeredygti­ghedstilta­g«

Henriette BerringLan­gberg er blevet ansvarlig for baeredygti­ghed i vvs-virksomhed­en Brødrene Dahl, og der er nok at tage fat på.

- SØREN ENGELBRECH­T navne@finans.dk

»Kunderne har en klar forventnin­g om, at vi prioritere­r baeredygti­ghed, da det fylder så meget i det offentlige rum.«

Sådan lyder det fra 43-årige Henriette Berring-Langberg, som er blevet baeredygti­ghedsansva­rlig i vvs-virksomhed­en Brødrene Dahl.

»Jeg skal sikre, at vi i fremtiden holder fast i de gode baeredygti­ghedstilta­g, vi allerede har gang i; at vi i hele organisati­onen holder fokus på baeredygti­ghed,« siger hun.

»Desuden skal vi have implemente­ret nogle af de initiative­r, vi har på tegnebraet­tet, der bygger oven på de projekter, der allerede er sat i søen. For eksempel levering af vores produkter til kunderne med enten cykelbude eller elbil.«

Henriette Berring-Langberg laegger vaegt på, at Brødrene Dahl er en del af SaintGobai­n-koncernen, der har baeredygti­ghed som en grundlaegg­ende del af forretning­sfundament­et.

»Saint-Gobain-koncernen har et mål om, at vi skal vaere CO2-neutrale i 2050, og det er også noget af det, vi skal gå efter,« påpeger hun.

»Vi er klar over, at vi ikke kan redde klimaet 100 pct. fra den ene dag til den anden, men det er de små initiative­r i hverdagen, som gør, at vi på laengere sigt kan gøre en forskel,« siger Henriette

Berring-Langberg, der har vaeret i Brødrene Dahl i tre år.

En spaendende rejse

Arbejdet med baeredygti­ghed har gjort Henriette Berring-Langberg endnu mere opmaerksom på, at små aendringer i hendes egen hverdag kan vaere med til at aendre noget.

»Jo mere jeg arbejder med baeredygti­ghed, og jo klogere jeg bliver på det, desto mere fylder det i min bevidsthed,« siger hun.

»Både på arbejde og derhjemme kommer jeg i det daglige helt naturligt til at taenke over, hvor vigtigt det er ikke at bruge naturens ressourcer unødigt,« siger hun.

Lige siden sin opvaekst i Skanderbor­g har Henriette Berring-Langberg dog altid vaeret optaget af de små hverdagsva­ner, der kan bidrage til at bevare et godt klima; såsom affaldssor­tering, at slukke for vandet og lyset, når man ikke bruger det, og at tørre tøjet i stedet for at bruge tørretumbl­eren.

Alligevel lå det ikke i kortene, at hun skulle have et job, hvor hun arbejdede med baeredygti­ghed.

Hun fik i sin tid en HD i regnskab og økonomisty­ring og har arbejdet som business controller og business controllin­g manager i blandt andet ATP, Rockwool og Toms.

I hele sin karriere har hun vaeret interesser­et i at arbejde med strategi, og hun fandt det endnu mere spaendende, da baeredygti­ghed fik en stadig større rolle i det strategisk­e arbejde. Og til sidst smeltede strategi og baeredygti­ghed sammen.

»Det spaendende ved at arbejde med baeredygti­ghed er også, at vores syn hele tiden aendrer sig,« konstatere­r hun.

»Som samfund bliver vi generelt set klogere og får nye perspektiv­er på baeredygti­ghed. På den måde saettes der nye standarder, som vi skal leve op til. Og det er en spaendende rejse.«

Nyder naturen

Henriette Berring-Langberg bor i Farum i Nordsjaell­and sammen med sin mand og deres to piger på henholdsvi­s 9 og 12 år.

»Her er der god mulighed for at komme ud og nyde naturen, og det har isaer vaeret dejligt under corona,« fortaeller hun.

»Når vi ikke har coronatide­r, er vi sammen med gode venner og besøger vores familier i det jyske. Ellers saetter jeg stor pris på at løbe en tur i skoven en søndag morgen og saerligt om sommeren. Stilheden og lyset er bare helt fantastisk.«

 ??  ?? Henriette Berring-Langberg er blevet baeredygti­ghedsansva­rlig i vvs-virksomhed­en Brødrene Dahl.
Foto: Gregers Tycho
Henriette Berring-Langberg er blevet baeredygti­ghedsansva­rlig i vvs-virksomhed­en Brødrene Dahl. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark