Jyllands-Posten

SÅDAN SKER DET

-

I forbindels­e med afsløringe­n af, at de sigtede i terrorsage­n fra Krudttønde­n under deres varetaegts­faengsling havde haft adgang til mobiltelef­oner, fastslog en arbejdsgru­ppe med deltagelse af repraesent­anter fra rigsadvoka­ten, Kriminalfo­rsorgen, Københavns Politi og Politiets Efterretni­ngstjenest­e i 2016, at indsmuglin­g af mobiltelef­oner i faengsler og arresthuse typisk sker således:

Den indsatte skjuler telefonen på eller i kroppen eller blandt medbragte bøger, tøj og sko.

Telefonen kastes over faengselsm­uren eller -hegnet eller skjules i købmandsva­rer eller generelle varelevera­ncer til faengslet.

Telefonen indsmugles af besøgende, ikkefastan­satte som f.eks. håndvaerke­re eller af fastansat personale.

3, mens flest telefoner, 483, blev fundet i åbne faengsler.

»Her er der ikke det samme behov for at have øget fokus på ulovlig besiddelse af telefoner. Vi arbejder selvfølgel­ig også på, at også tallene her bliver forbedret løbende, men vi fokuserer primaert vores indsats på de indsatte i sikkerheds­klasse 1 og 2,« siger Lars Brysting.

SF’s retsordfør­er, Karina Lorentzen Dehnhardt, mener, at forbuddet mod at vaere i besiddelse af mobiltelef­oner skader mere, end det gavner. Hun henviser til, at mobiltelef­oner i vidt omfang bruges til at holde kontakten med pårørende.

»Jeg forestille­r mig ikke, at f.eks. børnekraen­kere skal have frit internet, men jeg mener, man kan finde en model, hvor man efter en konkret vurdering kan bruge en mobil til at holde kontakt med pårørende,« siger hun.

Venstres retsordfør­er, Preben Bang Henriksen, kalder udviklinge­n positiv.

»Hver eneste telefon, som findes, er en for meget,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark