Jyllands-Posten

Hovedperso­nen har skiftet køn, men ellers er alt ved det gamle

- HIGH FIDELITY KATRINE SOMMER BOYSEN

For 21 år siden spillede Lisa Bonet (sammen med Iben Hjejle, i øvrigt) en af de ekskaerest­er, som den melankolsk­e pladebutik­sejer Rob (John Cusack) genbesøger på en af sine mange top-5-lister i Stephen Frears’ charmerede 2000filmat­isering af Nick Hornbys bestseller ”High Fidelity” fra 1995. I dag indtager Bonets datter Zoë Kravitz rollen som Rob (som forkortels­e for Robyn), der er placeret i samme komplekse situation med ekskaerest­er på stribe og et håb om at få kaerlighed­en til at fungere.

At give Rob nyt køn er interessan­t, men aendrer overrasken­de lidt ved dynamikken i Hulus versioneri­ng af ”High Fidelity”. Rob er stadig tungsindig, whiskeydri­kkende og storrygend­e og adresserer stadig publikum direkte på metaironis­k 1990’er-facon med sine overvejels­er. Det føles enormt hjemligt og meget lidt nytaenkend­e.

Heldigvis spiller Kravitz Rob-rollen med nonchalant perfektion. Hendes tilpas afvaebnend­e charme og småneurose­r gør, at man som publikum kan abstrahere fra hendes overvaelde­nde skønhed. Flankeret af sine to ansatte, Simon (David H. Holmes) og Cherise (Da’Vine Joy Randolph)

– der i Frears’ filmversio­n blev spillet af Jack Black og Todd Louiso – faerdes Rob lige så hjemmevant i sit tvangsprae­gede sind som i det lille hjørne af New York, hvor hun bor og arbejder.

Det er et år siden, at Rob blev forladt af sit livs kaerlighed, Mac (Kingsley BenAdir fra ”The Comey Rule”, 2020, og ”One Night in Miami”, 2020), og hun kan stadig ikke lade vaere med at taenke på ham. End ikke et overrasken­de vellykket one-night stand med den charmerend­e Clyde (Jake Lacy fra ”Girls”, 2012-2017) kan få ham ud af hendes hoved, og besaettels­en bliver ikke mindre, da hun en dag støder ind i ham på gaden og finder ud af, at Mac ikke alene er flyttet tilbage til New York efter et år i London, han er også blevet forlovet med en kvinde ved navn Lily (Dana Drori), der at dømme efter hendes Instagram-konto kan lide rosé-slushice, solnedgang­e og hundehvalp­e.

KOMEDIE

USA, 2020 Skabere: Sarah Kucserka og Veronica West Kan streames på Disney+ 10 afsnit a ca. 30 minutters varighed (anmeldelse­n er baseret på de første fire afsnit)

Forbillede­rne

Serieskabe­rne Sarah Kucserka og Veronica West har modelleret deres kvindelige 2020’er-udgave af Rob efter forbillede­r som Carrie Bradshaw i de første saesoner af ”Sex and the City” (1998-2004), hvor hun stadig kaederøg og drømte om andet end prinsen på den hvide hest. Men der skeles også åbenlyst til Phoebe Waller-Bridges skaeve titelkarak­ter fra ”Fleabag” (2016-2019), der også henvender sig direkte til publikum.

Men hvor ”Fleabag” fører os nye steder hen, tager ”High Fidelity” os tilbage i en grad, så det bliver en lille smule kedeligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark