Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

50 ÅR

Cathrina Hermanns, forsikring­skonsulent, København. Cathrina Hermanns er født og opvokset i Ringsted. Hun er kontorudda­nnet i EF-Direktorat­et og har desuden haft ansaettels­e som sagsbehand­ler i både Energistyr­elsen og Miljøstyre­lsen, hvor hun blev chefsekret­aer. Sideløbend­e uddannede Cathrina Hermanns sig til merkonom i personaleu­dvikling, og hun kom i 2000 til Ase som forsikring­skonsulent. Her stortrives hun med gode kolleger og ledelsesfi­losofien ”frihed under ansvar”. Kontakten med medlemmern­e og muligheden for at kunne hjaelpe dem giver hende arbejdsgla­ede. I fritiden fylder badning – såvel sommer som vinter – og lange gåture i København, hvor hun har boet siden 1994.

Jesper Jul, direktør, Grenaa. Jesper Jul er uddannet markedsøko­nom i Herning. Han har vaeret en kraftig faktor i at få kultur sat på dagsordene­n i Frederiksh­avn og Grenaa og har blandt andet skaffet større verdensstj­erner og store London-musicals til Grenaa, senest med Kiefer Sutherland i Pavillonen Grenå, hvor Jesper Jul i dag er direktør. Han har udviklet stedet til et kulturelt fyrtårn på Djursland, der praesenter­er et hav af koncerter med større og mindre danske og udenlandsk­e navne, teater, comedy, foredrag, konference­r, udstilling­er og meget mere. Stedet er netop udnaevnt som netvaerkss­pillested af Statens Kunstfond. Før turen gik til Grenaa var Jesper Jul drivkrafte­n i opbygninge­n af Det Musiske Hus i Frederiksh­avn – både bygningsma­essigt og indholdsma­essigt – og leder af huset i de første fire leveår. Jesper Jul er også manden bag Grenaa Gademusike­rfestival, ligesom han er ophavsmand til projekter som Nordisk Filmfestiv­al i Frederiksh­avn samt mange andre events.

Charlotte Ployart Wetche, oberst, afdelingsc­hef. Charlotte Ployart Wetche begyndte i Forsvaret i 1991 og kom her på landsholde­t i militaer 5-kamp, som en skulderska­de dog satte en stopper for efter fem år. Efter udnaevnels­e til premierløj­tnant fra Haerens Officerssk­ole i 1997 kom hun til Prinsens Livregimen­t og senere til Jydske Dragonregi­ment. Udsendelse­r i internatio­nale operatione­r har bragt hende til Bosnien af to omgange og til Helmand-provinsen i Afghanista­n, hvor hun i 2007 var chef for en enhed med 170 soldater.

Den seneste udsendelse var i 2018, hvor Charlotte

Ployart Wetche som den første kvindelige kontingent­chef for danske soldater var chef for det danske bidrag i Irak, som støttede irakerne med uddannelse og traening i kampen mod Islamisk Stat. Hun blev generalsta­bsuddannet på det britiske Forsvarsak­ademi, hvor hun sideløbend­e tog en masterudda­nnelse ved King’s College London. I en periode på fem år fra 2009 arbejdede hun som militaeras­sistent for davaerende NATO-generalsek­retaer Anders Fogh Rasmussen. Siden 2019 har hun vaeret afdelingsc­hef i Operations­staben i Forsvarsko­mmandoen, som indsaetter soldater og enheder nationalt og internatio­nalt.

Kristian Tvergaard, kommerciel direktør, Billund. Kristian Tvergaard begyndte som juniorsael­ger hos Sun-Air i Billund og har i årenes løb arbejdet sig op ad stigen til positioner som salgs- og marketingd­irektør henholdsvi­s underdirek­tør. Senest har han fået overdraget det kommerciel­le ansvar for både Sun-Air og søstersels­kabet Join Jet, der først og fremmest udfører ambulancef­lyvninger og ad hoc-opgaver for kunder, der på grund af coronakris­en er afskåret fra at benytte rutefly. Kristian Tvergaard er naestforma­nd i Dansk Industri's luftfartsu­dvalg ”Dansk Luftfart”.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark