Jyllands-Posten

Landsholds­målmand krydsede USA på cykel

En knaeskade har tvunget målmand Troels Rasmussen vaek fra fodbold og over til cykling. Han glaeder sig over, at AGF er blevet tophold, og har også et bud på den danske mester for 2021.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

»Vice president key account manager for global sales and corporate strategic accounts ved Scan Global Logistics.« Ringer der en klokke?

Nok ikke, men hvis man tilføjer 35 landskampe og 500 kampe for AGF som målmand, vil i hvert fald fodboldfan­s nok vide, hvem vi taler om her.

Troels Rasmussen fylder tre snese og beklaeder som naevnt en lederstill­ing i transportf­irmaet SGL, Scan Global Logistics, et dansk firma med base i Aarhus og flere end 100 kontorer verden over. Det handler om pakker, containere, luftfragt, biltranspo­rt, e-commerce og den slags.

Den tidligere målvogter for ”De Hviie” fra Fredensvan­g bor i Højbjerg med sin kone og har to børn fra et tidligere aegteskab: en datter på 18 år, der går i 3. g, og sønnen, Anders, på 32 år, der er autist, har det godt og bor på et bosted i Tilst.

Men hvad med fodbold – spiller han stadig bold?

Faktisk slet ikke, for den knaeskade, der tvang Troels Rasmussen til at stoppe karrieren, har siden holdt ham vaek fra fodbold, men han har i stedet kastet sig over golf og cykling. Sidstnaevn­te interesse blev i den grad udfoldet i sommeren 2019, da han sammen med en gammel gymnasieka­mmerat fra Vejle cyklede tvaers over USA.

5.494 km på 37 dage blev det til på turen fra San Francisco i vest til New York i øst. Til info er det – fratrukket et par hviledage – et gennemsnit på 157 km på cykeldagen­e. Og så fik de to bevist for hinanden, at de kunne gøre noget vildt.

Både VM og EM

Troels Rasmussens fodboldkar­riere er velbeskrev­et. Tre pokalmeste­rskaber og et dansk mesterskab i 1986 for AGF og 35 kampe for landsholde­t, hvor han var med ved tre slutrunder, EM i 1984, dog uden at spille, VM i 1986, hvor han spillede to kampe, og EM i 1988, hvor han spillede én kamp.

Troels Rasmussen vogtede blandt andet målet for Danmark i den legendaris­ke 6-1sejr over Uruguay.

Men davaerende landstraen­er Sepp Piontek havde dog undervejs set usikkerhed hos Rasmussen og valgte Lars Høgh til de sidste kampe i turneringe­n.

Rasmussen vandt sin position som førstekeep­er tilbage i den efterfølge­nde EMkvalifik­ation. Men en fejl i EM-åbningskam­pen mod

Spanien i 1988 fik Piontek til at gennemføre generation­sskiftet midt i EM, og Peter Schmeichel afløste.

Trods knaeskade og cykelinter­esse har Troels Rasmussen dog fortsat god forbindels­e til sin gamle klub, hvor han hjaelper til som en del af Legendekor­pset, der er et netvaerk af tidligere spillere. Han er rundviser på stadion for sponsorer, og under corona har han vaeret ude med gaver og hilsner hos saesonkort­holdere.

AGF har – med undtagelse af pokalturne­ringen i 1996 – ikke vundet en pokal, siden Troels Rasmussen stoppede i 1994, og tre gange har klubben vaeret nede at vende i 1. division.

Tilbage i toppen

25 år uden mesterskab­er til ”De Hviie” – hvordan forklarer den gamle målmandsst­jerne det?

»Indimellem har kursen ikke vaeret klar, men meget starter med en staerk ledelse, og nu har man en ledelse, der evner at traekke AGF derhen, hvor klubben hører hjemme,« siger han og fortsaette­r:

»AGF gør det godt og er et godt sted. Klubben har flyttet sig fra middelmådi­ghed til toppen af dansk fodbold, og det varmer at se, at det uforløste potentiale, som jeg og alle andre har talt om, nu bliver foldet ud,« siger

Troels Rasmussen.

Han ser også en del kampe på stadion – ikke alle – og så begraeder han i den grad, at der ikke kan vaere fans på laegterne nu, hvor AGF omsider befinder sig i den sjove ende af tabellen.

»Det er virkelig synd for klubbens fans, når der nu er noget at glaede sig over. Alle de, der har måttet høre så meget gennem årene, og spillere og traener fortjener også den opbakning fra publikum,« siger Troels Rasmussen og får så spørgsmåle­t om, hvem der bliver dansk mester i år.

»Hjertet siger AGF, og jeg håber, at det lykkes. Men hjernen siger FC Midtjyllan­d.«

AGF gør det godt og er et godt sted. Klubben har flyttet sig fra middelmådi­ghed til toppen af dansk fodbold. TROELS RASMUSSEN OM AGF ANNO 2021

Troels Rasmussen, tidl. landsholds­målmand, leder i transportf­irma, Aarhus

 ??  ?? Troels Rasmussen holdt målet rent, da Danmark slog Skotland 1-0 i landets første kamp nogensinde ved en VM-slutrunde, som skete i 1986 i Mexico. Han blev dog sat af efter de første to kampe i turneringe­n. Arkivfoto
Troels Rasmussen holdt målet rent, da Danmark slog Skotland 1-0 i landets første kamp nogensinde ved en VM-slutrunde, som skete i 1986 i Mexico. Han blev dog sat af efter de første to kampe i turneringe­n. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark