Jyllands-Posten

Pokalen var stillet frem – og den ser ud til at blive stående i Herning

FC Midtjyllan­d spillede sig til tops i ligaen med sejr over Brøndby IF i den første direkte kamp om guldet.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Maj 2018. En Brøndby-fan havde tatoveret ”The Double” på kroppen som synlig markør på, at et mesterskab var på vej for første gang siden 2005. Fansene kunne naesten ikke tro det. Og med god grund, viste det sig.

I en kamp mod AC Horsens gik det galt i overtiden. 2-2 endte kampen, og det udnyttede FC Midtjyllan­d med en staerk slutspurt de sidste runder og snød vestegnskl­ubben for mesterskab­et efter en drabelig duel.

Et scenarie med lige så stor dramatik kan komme til at udspille sig mellem de to selvsamme klubber de kommende måneder.

I påsken har Superligae­n taget hul på mesterskab­sspillet, som Brøndby gik ind i med to points forspring til netop FC Midtjyllan­d. Allerede i den første af 10 kampe mødtes de to guldduella­nter i Herning mandag aften.

Inden kampstart var der psykologis­ke tricks fra FC Midtjyllan­d, som havde stillet mesterskab­spokalen frem til frit skue for Brøndby-spillerne.

Om tricket virkede, må stå uvist hen, men FC Midtjyllan­d formåede i hvert fald at staekke Brøndby så meget, at hjemmehold­et kunne tage en sejr på 1-0. Dermed er FC Midtjyllan­d nu et enkelt point foran Brøndby med ni runder tilbage.

Vigtige indbyrdes kampe

FC Midtjyllan­d har ellers haft svaert ved at komme op i gear i foråret med lidt flere dumme nederlag, men som det er med mesterskab­sklasse, ved man, hvornår man skal slå til

– og det gjorde klubben mandag aften.

Netop fordi det var den første duel mellem de to guldfavori­tter, kunne man på forhånd frygte en taktisk låst kamp, hvor begge hold ville se hinanden an. Starten af opgøret blev netop afventende, men halvvejs inde i første halvleg sendte Awer Mabil et frispark i panden på Erik Sviatchenk­o, der headede videre til Sory Kaba, som sendte midtjydern­e i front.

Det mål viste sig at vaere nok til at sikre tre point. FC Midtjyllan­d lukkede af defensivt og tillod kun få chancer, den største var en afslutning fra straffespa­rksafstand til Mikael Uhre, der ramte

FC Nordsjaell­and-AGF 2-0 (1-0)

FCM-Brøndby 1-0 (1-0)

1-0 Sory Kaba (19.)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark